Politică

(Video) Greceanîi la Moscova: Criza politică din Moldova a fost devansată și datorită susținerii Federației Ruse

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului RM, Zinaida Greceanîi a ținut joi un discurs la Moscova. Acesta a fost prima vizită întreprinsă de către șeful organului legislativ suprem al Republicii Moldova în Duma de Stat a Federației Ruse după mai mulți ani.

Greceanîi a spus deputașilor ruși că „de astăzi, fiind în fața dumneavoastră, împreună cu colegii mei, sunt convinsă că eșecul fără motiv în cooperarea dintre țările noastre a fost depășit. Criza politică din Moldova a fost devansată și datorită susținerii partenerilor străini ai țării noastre – Federația Rusă, Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii, care au acționat cu succes în calitate de mediatori între forțele politice din Moldova”. 

În acest contex, ea a mulțumesc tuturor celor care au jucat un rol aparte în debarcarea PDM de la guvernare și venirea în loc a alianței ACUM-PSRM. „Astăzi, împreună cu mine, în această sală sunt și deputați ai blocului parlamentar “ACUM”. Împreună am manifestat înțelepciune politică și am găsit oportunitatea de a netezi colțurile ascuțite și de a ajunge la un consens pentru interesul majorității concetățenilor noștri”, a punctat Greceanîi.

Totodată, ea a declarat că acum Moldova are o șansă unică de a restabili în totalitate relațiile moldo-ruse. „Datorită eforturilor președinților țărilor noastre – Igor Dodon și Vladimir Putin, au fost soluționate o serie de probleme. Cu toate acestea, există o serie de probleme care necesită să fie soluționate, este vorba despre aprofundare cooperării în domeniul energetic. Despre invitația adresată cercurilor de afaceri ruse de a investi în economia Republicii Moldova și altele”, a declarat speakerul parlamentului.

La final, deputații ruși au aplăudat-o pe doamna Greceanîi, iar ea le-a mulțimit frumos. Menționăm că șefa Parlamentului a fost însoțită de către deputații din blocul ACUM, Oazu Nantoi și Alexandr Slusari.

loading...

Comments are closed.