Alte știri

VIDEO // Grup criminal, specializat în escrocherii, destructurat de către polițiștii sectorului Centru și procurori

Pinterest LinkedIn Tumblr

O femeie în vârstă de 31 de ani, locuitoare a capitalei, a fost reținută de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Centru a Direcției de Poliție a mun. Chișinău de comun cu procurorii Procuraturii mun. Chişinău, oficiul Centru, fiind suspectată de escrocherie. Complicele acesteia, în vârstă de 37 de ani, a fost identificat și se întreprind acțiuni pentru localizarea și reținerea acestuia.

Polițiștii au fost sesizați pe data de 5 mai, de către reprezentanții unei companii ce presteaza servicii de telefonie mobilă, care au comunicat că au fost înșelați de mijloace bănești și telefoane mobile, de către o femeie ce se dădea drept client, care intenționa să procure telefoane mobile în credit, utilizând acte de identitate false, prin încheierea unui contract de furnizare a serviciilor de telecomunicații electronice, cu condiția livrării bunului la domiciliu.

În cadrul acțiunilor de investigații și urmărire penală, polițiștii au stabilit că suspecta, împreună cu mai mulți complici, urmărind scopul dobândirii ilicite a bunurilor prin inducerea în eroare și sub pretextul de procura telefoane în credit, a încheiat cel puțin 3 contracte oferind date false. Prejudiciului cauzat estimat, depășește suma de 40 000 lei.

În cadrul acțiunilor procesual penale, suspecta și-a recunoscut vina. Actualmente individa este cercetată penal în stare de libertate pentru escrocherie, iar conform legislației penale în vigoare riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau închisoare de până la 3 ani.

Poliția continuă acțiunile de investigații în vederea stabilirii identității și localizării celorlalți complici implicați în această schema.

loading...

Comments are closed.