VIDEO // Guvernarea PAS este partenerul oligarhilor de la Tiraspol, susține Arina Spătaru

Într-un briefing de presă, Arina Spătaru, președintele Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) din Republica Moldova, a adus în atenția publicului și autorităților nereguli grave în industria metalurgică a țării. Arina Spătaru a vorbit despre o industrie aparent monopolizată și practici neconcurențiale ce afectează economia Moldovei.

„Este vital să adresăm aceste probleme acum, în contextul în care Moldova își propune o integrare mai strânsă în Uniunea Europeană”, a subliniat Arina Spătaru. Ea a făcut referire la situația Uzinei Metalurgice de la Râbnița și la o companie privată, care, conform declarațiilor sale, beneficiază de un avantaj incorect datorită relațiilor preferențiale și practicilor anticoncurențiale.

Arina Spătaru a evidențiat că aceste practici nu numai că subminează concurența loială pe piața internă, dar și contribuie la consolidarea influenței politice și economice din Transnistria, sub masca unor afaceri legitime. „Aceste ilegalități au un impact direct asupra prețurilor și accesului la resurse pentru companiile de construcții moldovenești și, în cele din urmă, asupra consumatorilor”, a spus Spătaru.

Președinta ALDE a solicitat o investigație amănunțită asupra acestor practici și a cerut aplicarea legilor antitrust și a celor de concurență pentru a restabili un mediu de afaceri echitabil. „Este esențial ca autoritățile să intervină și să asigure că legislația națională și standardele europene sunt respectate”, a adăugat ea.

Arina Spătaru a îndemnat și cetățenii să se informeze și să se implice în acest proces, subliniind importanța transparenței și responsabilității în sectorul public și privat. „Doar printr-un efort comun și vigilentă putem asigura un viitor mai bun pentru economia Moldovei”, a concluzionat ea.

Persoanele vizate au dreptul la replică.

Total
0
Shares
Total
0
Share