Politic

VIDEO // Guvernul PAS a băgat Consiliile Raionale în incapacitate de plată

Pinterest LinkedIn Tumblr

Măririle salariale s-au aprobat, dar resurse financiare nu s-au identificat. Majoritatea Consiliilor Raionale s-au trezit cu un deficit bugetar după ce Guvernul a aprobat majorarea salariilor pentru bugetari cu 1300 de lei. Unii președinți de raion au declarat că nu au de unde să identifice resursele financiare necesare și că vor apela la autoritățile centrale după ajutor, informează tvn.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

SERGIU FÎNTÎNĂ, președintele raionului Fălești, „Deficitul la salariu, mai bine zis la compensațiile, adică majorările salariale de 1300 de lei. Dacă calculăm pentru toți este un deficit de 10 milioane de lei. Sperăm că vom găsi resurse proprii, dar dacă nu va fi la discreția Guvernului de a compensa acest deficit. Deocamdată aceste majorări au fost compensate doar pentru sistemul de învățământ.”

VASILE SECRIERU, președintele raionului Rîșcani, „Nu avem resurse financiare suficiente. La moment este necesară suma de 7,2 milioane de lei pentru acoperirea deficitului care s-a format în urma majorării salariilor cu 1300 de lei pentru fiecare persoană. Aceeași situație este în fiecare raion, doar diferă suma, în dependență de câți angajați sunt. La moment suntem în incertitudine de a găsi banii necesari vom solicita parlamentului și guvernului pentru a acoperi, cel puțin parțial, să acopere.”

Aflată într-o vizită în nordul țării, Natalia Gavrilița a declarat că raioanele care nu vor putea identifica resursele necesare se pot adresa după ajutor către Ministerul Finanțelor.

loading...

Comments are closed.