VIDEO // Guvernul trebuie să comunice mai bine despre necesitatea contractului semnat cu separatiștii, crede Maia Sandu

„Cred că Guvernul trebuie să comunice mai bine despre necesitatea acestui contract și condițiile acestui contract, să răspundă la toate întrebările pe care le au cetățenii. Guvernul trebuie să își consolideze instituțiile care se ocupă de subiectele energetice pentru că este clar că problemele de energie vor fi în continuare, în următorii ani, foarte importante și avem nevoie de suficientă capacitate pe acest domeniu”, a declarat pentru ZdG președintele Maia Sandu, întrebată despre contractul semnat cu separatiștii de la Tiraspol.

Compania de stat Energocom a semnat, sâmbătă, 3 decembrie, un contract de livrare a energiei electrice cu Centrala termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES), controlată de o companie de stat din Rusia, pentru luna decembrie, astfel întreaga cantitate de gaze naturale livrată de Gazprom merge spre regiunea transnistreană.

Decizia a fost criticată de experți, dar și de mai mulți reprezentanți ai unor partide politice de opoziție.

În 2020, Mihail Popșoi, în prezent deputat PAS, spunea că achiziția de energie de la centrala din stânga Nistrului este o finanțată directă a separatismului.

Total
0
Shares
Total
0
Share