Alte știri

(video) Honda prezintă în detalii noua generaţie Insight

Pinterest LinkedIn Tumblr

Noua generaţie a modelului hibrid Honda Insight este gata să apară pe piață. Compania japoneză anunţă că la Salonul Auto de la New York va fi prezentată în premieră publică varianta finală a modelului care a fost demonstrat încă în luna ianuarie, anunță autoblog.

Fiind acum un sedan compact, Insight este poziționat, inclusiv în ce priveşte preţul, între Civic și Accord în gama de autoturisme Honda. Modelul Insight este unic în oferirea unui stil atrăgător universal, cu ambalarea și perfecționarea unui sedan compact premium și a eficienței combustibilului, devenind astfel competitiv cu modele hibride dintr-o clasă mai superioară.

Dacă înainte Insight a fost un hatchback cu o caroserie mai originală, acum acesta este un fel de Civic Sedan. Aceste modele au aceeași platformă cu un ampatament de 2.700 mm, o siluetă similară cu un acoperiș înclinat puternic spre spate și geamuri suplimentare în montanţii C.

Totuşi, partea frontală şi posterioară se distinge clar de un Civic. Se remarcă nişte faruri şi stopuri pe bază de LED-uri, o capotă din aluminiu, o grilă largă a radiatorului cu un element cromat care interconectează cele două blocuri optice şi mai multe linii dinamice pe caroserie.

Asemănător cu un Civic de nouă generaţie este și aspectul habitaclului, deși de fapt este unul original pe Insight, cu panouri, volan și materiale decorative diferite.

De exemplu, transmisia modelului este controlată cu ajutorul unor butoane, iar panoul de bord analogic pe jumătate se învecinează cu un ecran color de șapte inci pe care sunt afişate informaţii despre unitatea de propulsie hibridă.

Ampatamentul măsoară 2.700 de mm. Distanța maximă anunțată dintre spetezele scaunelor din față și cele din spate este aceiași ca şi la Civic, de 950 mm. Portbagajul are un volum de 427.5 litri, iar datorită instalării setului de acumulatori din litiu-ion sub bancheta din spate este posibilă rabatarea spetezelor pentru a mări spaţiul de încărcare.

Sedanul hibrid va avea un spectru larg de dotări. Cel mai scump nivel de echipare dispune de: jante de 17 inci, scaune încălzite acoperite cu piele perforată, iar cele din faţă sunt multi conturate şi reglabile electric, trapă, sistem multimedia cu un ecran tactil de 8 inci, cruise control adaptiv, sistem de frânare și de urmărire automată a marcajelor și indicatoarelor rutiere, punct de acces Wi-Fi, Bluetooth, sistem audio cu 10 difuzoare şi multe altele.

Noul model Insight este alimentat de cea de-a treia generație a sistemului hibrid Honda i-MMD cu două motoare: unul natural aspirat de 1.5 litri care funcţionează pe baza ciclului Atkinson, unul electric, alături de un set de acumulatori cu 60 de celule. Puterea totală generată este de 153 CP şi 267 Nm de cuplu.

loading...

Comments are closed.