(video) Iată cum acționează Poliția din UE și SUA atunci când manifestanții ignoră legea!

proteste violente, protestatari moldova, proteste platforma da, amnesty international, protestatari maia sandu, proteste chisinau, proteste pman, maia si andrei nastase, politia violenta

Un număr foarte mare de reprezentanți ai societății civile, al partidelor politce, au criticat vehement comportamentul “violent” al polițiștilor la adresa protestatarilor care au fost evacuați forțat din fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt de Ziua Independenței. Aceștia afirmă că un astfel de comportament denotă o lipsă totală a democrației și dovadă clară a unei dictaturi și chiar a unui stat polițienesc.

Rețeaua globală însă ne oferă posibilitatea să vedem că un comportament violent la adresa protestatarilor, este un fenomen foarte des întâlnit mai ales în cazul statelor dezvoltate, care servesc de obicei un bun exemplu și cel mai bun model de dezvoltare pentru Republica Moldova. Prin doar câteva click-uri avem posibilitatea să vedem cum polițiștii din Franța, Belgia, Spania, SUA și multe alte state atacă în mod violent protestatarii.
Este comportamentul forțelor de ordine o dovadă a lipsei de democrație, a unei dictaturi în cazul acelor state mai sus enumerate? Sigur că nu! Atacul la adresa polițiștilor este doar o metodă de a-i intimida pe aceștia și de a nu le permite să-și presteze serviciul. În statele dezvoltate, spre care tinde și țărișoara noastră, autoritatea poliției este un indiscutabilă, anume din acest motiv și legea este respectată. Unii reprezentanți ai societății noastre însă, au prins ideile sovietice unde poliția era privită ca un gunoi chiar dacă anume aceasta asigura ordinea, o ordine de care nu aveau nevoie cei care aruncau la orice pas cu insulte la adresa poliției.

O categorie aparte este și societatea civilă, în cazul de față putem să eviențiem un ONG specializat oficial în Apărarea Drepturilor Omului. ONG-ul a cărui denumire este “Amnesty International” a fost unul din principalii critici la adresa polițiștilor și a activității “ultraviolente” a acesteia. De menționat este faptul că același ONG a rămas absolut fără nici o reacție atunci când polițiștii într-un număr foarte mare au apărat manifestanții marșului “Fără Frică” al minorităților sexuale, iar un număr considerabil de creștini, care s-au adunat la o contramanifestație au fost agresați.

Un alt factor care merită să fie menționat în privința activității Amnesty International ca ONG este cel de rudenie dintre unul dintre coordonatorii de program, Violeta Terguță și vicepreședintele PLDM, Ion Terguță. Partidul Liberal Democrat din Moldova a fost unul din organizatorii protestului din Piața Marii Adunări Naționale.

P.S. urmărind secvențele video de la protestele din statele care sunt un model de dezvoltarea pentru Republica Moldova, au fost polițiștii de la noi violenți?

Total
0
Shares
Total
0
Share