Actual

VIDEO // Iată cum poți propune deputaților un proiect de lege

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vrei să propui deputaților o lege nouă sau modificarea unei legi deja existente dar nu știi cum? Privește în filmulețul de mai jos cum poți să te faci auzit.

În premieră materialele informative în format video despre activitatea, istoria și atribuțiile Parlamentului Republicii Moldova au fost traduse în limbaj mimico-gestual, cu suportul proiectului Consolidarea guvernării parlamentare în Moldova” implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Guvernului Suediei.

Acțiunea se înscrie în eforturile de edificare a unui Parlament incluziv și accesibil pentru toți locuitorii Republicii Moldova. Anul acesta pentru prima dată cu suportul financiar al agențiilor ONU au fost tipărite materiale informative despre Legislativ și mecanismele de implicare a oamenilor în procesul decizional în limbaj Braille și în versiunea ușor de citit, ușor de înțeles. De asemenea, noul modul al paginii web pentru programarea on-line a vizitelor a fost elaborat cu ajustările recomandate de regulile internaționale în domeniu, fiind prietenos persoanelor cu deficiențe de vedere.
Parlamentul Republicii Moldova s-a aliniat campaniei naționale dedicate Zilei Internaționale a Drepturilor Omului în Moldova. În 2019, Celebrarea Zilei Internaționale a Drepturilor Omului în Moldova se desfășoară în contextul tematic a 30 de ani de la adoptarea Convenției ONU pentru drepturile copilului și a 25 de ani de la desfășurarea Conferinței Internaționale privind Populația și Dezvoltarea.
loading...

Comments are closed.