Social

(video) Iată cum va arăta „Arena Chișinău”. Andrian Candu a declarat că grandiosul proiect va fi realizat într-un an!

Pinterest LinkedIn Tumblr

PDM lansează un nou proiect grandios – „Arena Chișinău”. Acestă arenă va fi una multifuncțională și va avea o capacitate de maximum 5000 de locuri și aproximativ 800 și 1200 de locuri de parcare. În viitoarea arenă se vor putea susținute concerte, conferințe, diferite evenimente sociale, culturale și sportive. Arena va fi construită într-un an de zile prin intermediul unui parteneriat public-privat, costul căreia ar putea ajunge la suma cuprinsă între 30 și 50 de milioane de euro. 

„Cu regret în 26 de ani de independență a Republicii Moldova nu am avut posibilitatea să aducem un proiect care să dezvolte cultura și sportul. Proiectul în sine este un partneriat public și privat de aceea este nevoie de timp pentru a demara tenderul internațional.”, a declarat Andrian Candu.

Președintele Parlamentului a adăugat că în Bugetul pentru anul 2018, au fost prevăzuți aproximativ 100 mln lei pentru construcția acestei arene. Mai departe urmează să fie găsit un investitor care să contribuie cu o parte din bani iar statul cu o altă parte din bani pentru construcția acestei săli polivalente.

„Am avut discuţii cu mai mulţi potenţiali investitori din lume şi există interes deja ca în Republica Moldova să fie dezvoltat un astfel de proiect. Există o stabilitate economică, o creştere a potenţialului economic al societăţii şi avem nevoie de o astfel de infrastructură”, a mai adăugat Candu.

Preşedintele Parlamentului a mai declarat că trebuie parcurse unele etape premergătoare legate de adoptarea unor hotărâri de Guvern şi a unor legi, urmând ca apoi să aibă loc o licitaţie internaţională pentru desemnarea firmei care va construi obiectivul.

Construcţia va avea de asemenea o piscină olimpică, terenuri de tenis, facilităţi pentru spa şi fitness. Arena Chişinău va ocupa o suprafaţă totală de 10 hectare în Stăuceni, sectorul Rîşcani.

loading...

Comments are closed.