Actualitate

VIDEO // Igor Dodon a participat astăzi la ceremonia de înhumare a rămășițelor pămîntești a 45 de soldați ai Armatei Roșii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președinteșe țării, Igor Dodon a participat astăzi la ceremonia de înhumare a rămășițelor pămîntești a 45 de soldați ai Armatei Roșii, care a avut loc la Complexul Memorial „Capul de pod Șerpeni”, trasmite Telegraph.md

Acești ostași au căzut în anul 1944, în luptele pentru eliberarea Moldovei de fascism. Rămășițele pămîntești ale soldaților au fost descoperite de organizațiile „August” și „Clubul istorico-patriotic rus”, în cadrul acțiunilor de cercetare efectuate pe terenurile unde cîndva s-au desfășurat lupte crîncene.

Cu părere de rău, nu s-a reușit stabilirea numelor soldaților, însă se cunoaște cu certitudine că ei și-au sacrificat viața pentru libertatea noastră și pentru un cer pașnic de care astăzi ne bucurăm cu toții.

Igor Dodon și-a exprimat recunoștința față de memoria tuturor celor care au căzut în Marele Război pentru Apărarea Patriei și am îndemnat concetățenii noștri să păstreze vie memoria faptelor eroice ale strămoșilor noștri.


 

Citește și: Igor Dodon a adresat un mesaj oficial cu ocazia Zilei Victoriei

loading...

Comments are closed.