VIDEO // Igor Dodon: ANI a confirmat că eu și familia mea nu avem alte active, cu excepția celor care au fost declarate oficial

”Prin declarația sa de vineri, Autoritatea Națională de Integritate a confirmat că eu și familia mea nu avem alte active, cu excepția celor care au fost declarate oficial”, a declarat Igor Dodon, ex-președintele Republicii Moldova, președintele de onoare al PSRM.

”Am prezentat dovezi privind cheltuielile făcute în valoare de un milion de lei, care au fost numite „nejustificate”, dar ANI-ul nu le-a luat în calcul. Le vom prezenta în instanță.
Nu am nimic de ascuns, sunt deschis și gata să ofer orice informație”, a mai spus fostul șef al Republicii Moldova.

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a anunțat vineri, 2 decembrie, că inspectorii de integritate au constatat încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale de către Igor Dodon, ex-președinte al R. Moldova, cercetat penal în mai multe dosare. Potrivit ANI, inspectorii de integritate au constatat „existența unei diferențe substanțiale și deținerea averii cu caracter nejustificat în sumă de 1, 175 457, 16 lei pentru anii fiscali 2017, 2018, 2019 între averea dobândită și veniturile obținute în perioada 23.12.2016 – 19.02.2020 de către Igor Dodon, ex-președinte al R. Moldova și membrii familiei sale”, scrie zdg.md

Actul de constatare va fi transmis instanței de judecată în vederea dispunerii încasării în folosul statului a valorii averii nejustificate sau a confiscării acesteia.

Total
0
Shares
Total
0
Share