VIDEO // Igor Dodon critică referendumul propus de Maia Sandu: ”Este o șmecherie!”

Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), a făcut astăzi o declarație dură împotriva referendumului propus de Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. Dodon a calificat referendumul drept „o șmecherie” utilizată de Sandu pentru a obține un avantaj electoral în cadrul alegerilor prezidențiale.

„Cred, că toți înțeleg, că referendumul este o șmecherie, la care a recurs Sandu în încercarea de a obține mai multe voturi la alegerile prezidențiale. Nu are nimic comun cu integrarea europeană”, a declarat Dodon. El a subliniat că discuțiile din cadrul blocului BCS se concentrează pe două opțiuni de boicotare a referendumului: fie să nu ia buletinul de vot, fie să îl ia și să voteze împotrivă.

„Împreună cu colegii noștri de bloc, comuniștii, vom determina o poziție comună privind referendumul, dar părerea mea personală este că trebuie să facem totul pentru ca acesta să nu aibă loc”, a continuat Dodon.

Fostul președinte al Moldovei a criticat aspru și atitudinea Maiei Sandu față de lege și susținătorii săi europeni. „Apropo, din ce în ce mai mulți oameni, văzând abuzurile pe care le comite Maia Sandu, spun: ‘Nouă nu ne trebuie o astfel de Europă!’. Ce fel de stat de drept avem noi, când președintele nu consideră legea ca fiind lege, pentru că ea are „o altă opinie”? Iar partenerii ei europeni închid ochii la asta”, a adăugat el.

Igor Dodon a avertizat că, în acest context, sprijinul pentru integrarea europeană ar putea să scadă semnificativ în Moldova. „Nu vă mirați apoi, când nu vor mai rămâne deloc susținători ai integrării europene în Moldova”, a încheiat liderul PSRM.

Total
0
Shares
Total
0
Share