VIDEO // Igor Dodon, despre acuzațiile PAS că alegerile vor fi fraudate: ”Oameni buni, voi aveți majoritatea în CEC, nu noi”

Liderul PSRM, Igor Dodon a venit cu o reacție la mai multe atacuri în mass-media venite din partea oponenților politici din PAS, referitor la fraudarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, transmite Telegraph.md

Igor Dodon a declarat în cadrul emisiunii ”Acces Direct” de la postul NTV, că astfel de acuzații au fost lansate și în campania pentru alegerile prezidențiale, acum acuzațiile își au rolul de justificarea pierderii alegerilor anticipate de către cei din PAS, în fața Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor.

”La prezidențiale tot strigau despre falsificare la fiecare colț. Când au început acum să strige despre falsificare? După ce am creat blocul. Au înțeles că noi vom învinge în aceste alegeri și au început să țipe despre falsificare. Nu le va ajuta acest lucru”, a spus Igor Dodon.

În același timp, liderul socialist a amintit că majoritatea membrilor din Comisia Electorală Centrală au fost propuși la timpul lor de către cei din Blocul ACUM, respectiv și actualul PAS, deci despre o presupusă fraudare a alegerilor nici nu poate fi vorba.

”Oameni buni, voi aveți majoritatea în CEC, nu noi. Din 9 membri voi aveți 7 sau 6. Voi luați acolo orice decizie. Voi faceți procesul electoral. Ce întrebări aveți față de noi”, a declarat Dodon.

Totodată, Dodon și-a expus anumite temeri legate de faptul că actualul președinte Maia Sandu, exponenta PAS, dacă nu va fi mulțumită de rezultatul obținut în alegeri de către partidul său, ar putea declanșa alegeri anticipate, din nou.

”În caz dacă după alegerile parlamentare, noi am format o majoritate, am ales conducerea Parlamentului și propunem candidatura la funcția de premier și presupunem că doamna președinte începe să joace iar, să tragă mâța de coadă cum a fost în ianuarie-februarie când noi am propus un candidat la funcția de premier, și încearcă iar să ajungă la 90 de zile, situația în țară va fi deloc nu simplă, pentru că fără Guvern nu poți soluționa problemele curente. Cine va fi vinovat de înrăutățirea situației? Președintele țării care a blocat din nou situația în Moldova. Cred că nimeni nu va risca lucrul acesta. Dar dacă vor risca, să-și asume, pentru că eu cred că cetățenii vor fi foarte nemulțumiți, poate să se ajungă și la lucruri neplăcute pentru instituția prezidențială”, a conchis Igor Dodon.

Citește și: Ion Dron anunță că nu se mai regăsește pe listele Partidului Democrația Acasă. Costiuc l-a exclus fără să-l anunțe

Total
0
Shares
Total
0
Share