Alte știri

VIDEO // Igor Dodon, despre intervenția Maiei Sandu la CSM: ”O încercare de presiune asupra sistemului judecătoresc”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul PSRM, Igor Dodon spune că intervenția Maiei Sandu la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) este o încercare de presiune asupra membrilor instituției. Declarația a a fost făcută în cadrul emisiunii ”Igor Dodon răspunde”, transmite Telegraph.md

Dodon afirmă că această presiune a fost efectuată în contextul alegerii unui nou membru la Curtea Constituțională (CC), or deja s-a demonstrat că CC, demult nu reprezintă o instituție-arbitru, ci mai degrabă un instrument politic.

Fostul șef de stat subliniază și dublele standarte ale presei moldovenești, pentru că, dacă dânsul făcea astfel de intervenții pe durata mandatului său de președinte, toată presa și ONG-urile de dreapta aveau să vină cu cele mai dure critici, în timp ce în cazul Maiei Sandu – se păstrează tăcere.

Pe final, Igor Dodon a venit cu un îndemn către toate instituțiile din țară să nu se lase influențate și să nu permită ca cineva să le dea indicații.

”Eu consider că aceasta este o încercare de presiune asupra sistemului judecătoresc, în general noi vedem mai multe încercări de a face presiuni pe anumite instituții ale statului, din partea instituției prezidențiale, în pofida faptului că atribuțiile șefului statului nu presupun astfel de intervenții.

Eu dacă aș fi făcut așa cum procedează actuala conducere a instituției prezidențiale, dacă mergeam cu consilierii mei la CSM sau în altă instanță, eu cred că sărea toată presa în cap, mai ales așa-numiții ONG-iști de dreapta, avem o mulțime de experți care se dau cu opinia, care sunt foarte activi, însă critică doar pe o parte, însă aici vedem că se tace.

Eu cred că această vizită ține de eventualul concurs pentru încă un membru la Curtea Constituțională, toți au înțeles care este rolul Curții Constituționale în Republica Moldova, cu regret un rol – nu de arbitru, dar de instrument politic. Și dat fiind faptul că acum se desfășoară un concurs pentru a determina un nou candidat la funcția vacantă de membru al Curții Constituționale, probabil șeful statului a încercat să meargă acolo să facă presiuni.

Eu vreau să mă adresez către toate instituțiile – nu vă dați presați, nu permiteți cuiva să vină să vă dea indicații” a declarat Igor Dodon

Citește și: DOC // Maia Sandu minte că nu a deschis accesul la ”Secretul de stat” pentru oamenii KAS și spionii Germaniei

loading...

Comments are closed.