Alte știri

VIDEO // Igor Dodon, interviu cu ocazia Zilei Victoriei: „Dacă nu vom comemora trecutul, nu vom avea viitor”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Igor Dodon a acordat un interviu postului de televiziune MIR 24, cu ocazia Zilei Victoriei, transmite Telegraph.md

Șeful statului a declarat că Ziua Victoriei asupra fascismului este o dată importantă pentru familia sa, dar și pentru fiecare cetățean din Republica Moldova.

Arsfel, Igor Dodon a povestit că păstrează lucruri din perioada Marelui Război pentru Apărarea Patriei, pe care le-a moștenit de la bunei.

”Avem lucruri din acea perioadă pe care le-am colectat cu fratele meu, pe când eram încă la școala din sat. Avem o cască din acele vremuri. Nu suntem siguri că a aparținut rudelor noastre, dar bunicul nostru ne-a înmânat-o și a spus că ea a fost a unuia dintre rudele noastre”, a declarat șeful statului.

Totodată, Igor Dodon a specificat importanța păstrării memoriei eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei și despre necesitatea păstrării adevărului despre cea de-a doua conflagrație mondială.

”Adevărul trebuie spus noilor generații. Pentru că dacă începi să ascunzi sau să interpretezi ceva, acesta este primul pas pentru ca această tragedie să se repete. Această dată va rămâne veșnic în istoria noastră”, a spus Dodon.

Pentru familia președintelui este foarte important să participe în fiecare an la marșul ”Regimentului Nemuritor”.

” Este un semnal important și pentru societate când președintele, împreună cu familia, cu fii săi, cu conducerea țării, participă într-o singură coloană”, a spus Dodon.

Președintele a amintit că, în Chișinău, în fiecare an la acest eveniment participă între 60 de mii și 100 de mii de cetățeni.

Dodon a vorbit în cadrul acestui interviu și despre măsurile întreprinse sub egida președintelui pentru a păstra vie memoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Este vorba despre conservarea și restaurarea monumentelor dedicate eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei, reînhumarea ostașilor necunoscuți căzuți în acest război, editarea cărților, realizarea documentarului ”Eliberarea Moldovei”, dedicat 75 de ani de la eliberarea țării noastre de sub ocupația fascistă. Anul acesta va fi renovat Complexul Memorial ”Eternitate”.

Citește și: Tinerii care au împlinit 18 ani ar putea deveni ofițeri ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat

loading...

Comments are closed.