Alte știri

VIDEO // Igor Dodon întreprinde o vizită de lucru în regiunea de nord a țării

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele RM Igor Dodon întreprinde o vizită de lucru în nordul țării, în spitalele din Soroca și Florești.

Inițial, la hotar cu orașul Soroca, care se află în carantină, șeful statului a avut o întrevedere cu președintele raionului, Veaceslav Rusnac, deputata în parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Socialiștilor, Alla Pilipețcaia, directorul spitalului raional, Angela Rusnac și alți responsabili.

În conformitate cu decizia Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale, în orașul Soroca sînt aplicate reguli mai stricte în privința circulației cetățenilor, timpul aflării oamenilor în stradă, ș.a. De asemenea, a fost dislocat un efectiv suplimentar de la Ministerul Afacerilor Interne pentru a supraveghea respectarea acestor restricții.

Directorul spitalului raional Soroca, Angela Rusnac, a comunicat că spitalul din Soroca este unul strategic și dispune de 280 de locuri. În prezent sunt 101 pacienți dintre care 87 testați pozitiv la COVID-19. Instituția este asigurată cu echipamentele de protecție și medicamentele necesare. Toți medicii care doresc sînt asigurați cu cazare, hrană și transport gratuit din partea autorităților locale.

Autoritățile locale au asigurat că gestionează situația, iar localnicii respectă restricțiile impuse. Totodată la nivel local a fost luată decizia și sînt alocate cîte 10000 lei familiilor membrii cărora au decedat în urma infecției cu COVID-19.


Citește și: Un avion pentru transportarea unor ajutoare umanitare în Moldova va fi oferit GRATUIT de către Federația Rusă

loading...

Comments are closed.