Alte știri

VIDEO // Igor Dodon: Maia Sandu și Guvernul PAS nu vor să-și asume eșecul privind negocierile cu Gazprom

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Maia Sandu și Guvernul PAS nu vor să-și asume eșecul privind negocierile cu Gazprom, iar din acest motiv ei refuză să negocieze cu furnizorul rus de gaze naturale, susține Igor Dodon, președintele PSRM, deputat în componența fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

”Maia Sandu ar trebui să înțeleagă, că ea nu este Nicolae Timofti, care nu avea împuterniciri și nici dorință să influențeze sau să participe în anumite procese. Oamenii au votat pentru partidul Maiei Sandu, ea are majoritatea parlamentară, Președinția și Guvernul”, a declarat Igor Dodon, condamnând și pe această cale neimplicarea Președinției și Guvernului în noile discuții cu Gazprom.

”Eu nu țin minte ca vreun Guvern, în ultimii 20 de ani, să nu participe la negocierile privind încheierea unui nou contract de livrare a gazelor naturale. Guvernul este acționar al Moldova Gaz cu peste 30%”, a mai spus liderul PSRM, explicând importanța implicării conducerii statului în discuțiile oficiale cu principalul furnizor de gaze naturale în țara noastră și în Europa.

”Ei se tem și știu că nu se vor putea înțelege (cu Gazprom – n.r.). Ei înțeleg că nu au șanse să obțină condiții bune așa cum am reușit noi. De aceasta vor să se autoexcludă, după care să spună nu ei sunt de vină”, a subliniat liderul socialist, menționând că Ungaria și alte state din UE au obținut prețuri preferențiale, iar Moldova ar trebui să fie printre acestea.

“Ei ar putea să ia exemplu de la Ungaria și Serbia, unde s-a discutat la cel mai înalt nivel și s-a ajuns la un acord favorabil pentru cetățenii acestor țări”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că acordul moldo-rus de livrare a gazelor naturale expiră la 30 septembrie 2021.

loading...

Comments are closed.