VIDEO // Igor Dodon, secretarul executiv al PSRM: La Aeroportul din Chișinău vedem o schemă nouă, marca Andrei Spînu

Igor Dodon, secretarul executiv al PSRM

Licitația cu strigare de la Aeroportul Internațional Chișinău este o schemă nouă, marca Andrei Spînu. De această părere este fostul președinte al țării, Igor Dodon. El a menționat, într-o emisiune de la postul TV N4 că ceea ce face actualul vicepremier este lipsit de inteligență, obraznic, flagrant și lipsit de scrupule.

„S-au gândit, unde pot să mai rupă ceva, la sfârșit de mandat? Și s-au gândit, hai să vedem cu aeroportul ăsta. L-am întors, Șor făcea bani acolo, pe duty free-uri și nu mai știu ce acolo. Dar ce, noi nu putem face? Iată așa se gândesc ei. Au găsit o firmă „coarne și copite”, nu vreau să supăr pe nimeni, dar dacă e o companie serioasă, credeți-mă, jumătate de Chișinău sunt oficii libere – pentru că businessul se închide – să intre pe ușa din față, nu pe ușa din spate, nu pe geamul de aerisire”, a menționat Igor Dodon.

El a avertizat că guvernarea a adus Aeroportul Internațional Chișinău la faliment.

„E în insolvență deja. Eu discut cu oamenii, care merg des pe la aeroport, și îmi spun ce era acum jumătate de an prin blocurile sanitare și ce e acum. Acum e ca în Uniunea Sovietică, nu dintr-un centru republican, ci dintr-un prăpădit de orășel. Așa se transformă Aeroportul din Chișinău, care era – trebuie să-i spunem lui Ilan Mironovici partea bună, că a investit, nu știu, mult, puțin, dar arăta bine. Acum totul se distruge. Eu cred că intenționat”, a explicat fostul președinte al țării.

În opinia lui, actualii guvernanți înțeleg că le-a rămas puțin până la pierderea puterii și se gândesc să transmită rapid încăperile profitabile de la aeroport.

„Unei companii tot de-a lor, probabil, sau în schimbul unei șpăgi, și să facă așa încât pe urmă să se judece Moldova pe vreo 10 ani prin judecățile și arbitrajul internațional. Iată ce fac ei acum. Ceea ce e cu aeroportul e o schemă nouă, marca Spînu, foarte neinteligentă. Șor măcar a investit și s-a văzut ceva, dar acum se face în mod obraznic, flagrant și fără scrupule”, a concluzionat Dodon.

Anunțul privind organizarea licitației cu strigare pentru spațiile comerciale din aeroport a fost publicat pe data de 18 ianuarie. Cu puțin timp înainte, Guvernul a schimbat directorul Agenției Proprietății Publice, iar într-un cămin din sectorul Buiucani al Capitalei a fost înregistrat un SRL cu denumirea „Lagardere Travel Retail”. Această firmă a provocat un scandal de corupție la un concurs similar de la Aeroportul Otopeni, care a devenit obiect al unui dosar penal instrumentat de Direcția Națională Anticorupție de la București.

Total
0
Shares
Total
0
Share