Alte știri

VIDEO // Igor Dodon spune de unde va lua finanțe pentru realizarea proiectelor sociale: “Nu trebuie să cerșim bani din extern”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul PSRM, Igor Dodon este de părere că Republica Moldova are nevoie de o independență financiară, similară celei din timpul guvernării comuniste, din care făcea parte și actualul lider socialist, transmite Telegraph.md

Dodon menționează că țara noastră, având experiența guvernării comuniste a demonstrat că poate să se dezvolte cu resurse proprii, fără a avea nevoie de credite din extern, doar în condițiile în care se acordă atenție sporită resuscitării economiei.

În acest context, fostul șef de stat dezaprobă solicitările oponenților de dreapta și dependența impusă de dânșii, de creditele din extern de la organizații precum FMI. Dodon vede în această situație nu doar note de influență externă, dar și în sine politica creditelor din extern e văzută ca un „cerșit”.

Igor Dodon amintește că în perioada guvernării PCRM, fără avea nici măcar program cu FMI, guvernul de atunci, din care făcea parte și actualul lider socialist, reușea să realizeze proiecte sociale ca majorarea anuală a pensiilor, construcția drumurilor, lansarea programelor de dezvoltare ca „Satul Moldovenesc”, etc.

„Vreau să amintesc că pe timpul comuniștilor, am să zic „pe timpul comuniștilor” pentru că eu tot eram acolo, noi nu aveam program cu FMI, până-n 2006-2007, n-am avut program cu FMI. Nu era ajutorul acesta de peste hotare, după care văd acum că oponenții noștri din dreapta alerg din urmă ca câinișorii, după Ambasadorul SUA, șeful FMI etc. cu mâna întinsă. Noi câștigam banii singuri, singuri pe noi ne hrăneam și majoram pensiile cu 20% anual și construiam  drumuri. Pentru asta trebuie de ocupat de economie, de ridicat industria. Și asta se poate de făcut. Și unui bloc economic aparte noi vom acorda o atenție sporită, ca să facem banii singuri și să ne asigurăm singuri”, a declarat Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni televizate.

Citește și: Lider politic: ”Blocul comuniștilor și socialiștilor are toate șansele să obțină în Parlament o majoritate”

loading...

Comments are closed.