Politic

(video) Igor Dodon vine cu un ultimatum: În două săptămâni voi dizolva Legislativul dacă nu se formează o majoritate parlamentară!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a venit astăzi cu un briefing în fața jurnaliștilor, în cadrul căruia a venit cu un ultimatum către toate partidele din Legislativ. În cazul în care nu se formează o majoritate parlamentară în următoarele două săptămâni, vor fi anunțate alegeri anticipate.

În cadrul briefingului, Dodon a declarat că țara noastră se află într-o perioadă unică în acești 27 de ani de la independență, când cu câteva săptămâni înainte de expirarea termenului, să nu fie ales un președinte de parlament și să nu fie format o majoritate parlamentară și un guvern funcțional.

Șeful statului a condamnat ambițiile exagerate a unor deputați și grupuri parlamentare. „Oamenii așteaptă rezultate, o majoritate parlamentară, ca deputații să se apuce de lucru. Vreau să mă adresez lor, sau vă ocupați de lucru, că primiți salarii de 10 ori mai mari decât pensia în țara noastră. Sau vă apucați de lucru și formați o majoritate parlamentară, după care desemnăm împreună un guvern, sau recunoașteți că ambițiile nu vă permit, la unii rânza nu vă permite să găsiți o limbă comună și mergeți la anticipate. Umblă prin parlamentul gol și fac show-uri”, a spus Igor Dodon.

Igor Dodon a dat de înțeles că se adresează deputaților din blocul ACUM, care se plâng de lipsa de inactivitate a Parlamentului. „Formați o majoritate și convocați ședințele parlamentare. Lăsați ambițiile, care deja au săturat toți cetățenii țării. Ori vă apucați de lucru, ori la anticipate.”

Președintele a declarat că s-a adresat Curții Constituționale pentru a afla când expiră termenul de funcționare a parlamentului nou ales. Dodon afirmă că cel mai probabil, mai sunt doar două săptămâni, la expirarea cărora, în cazul în care nu va fi o majoritate parlamentară, va fi dizolvat parlamentul și declanșate alegeri anticipate, iar consecințele acestora vor fi asumate de către deputații care au refuzat să negocieze.

loading...

Comments are closed.