Alte știri

VIDEO // Igor Dodon vrea să devină premier? Răspunsul liderului PSRM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Igor Dodon spune că ar face față la funcția de prim-ministru, dat fiind experiența pe care o are, însă asta nu însemnă că-și dorește această funcție. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii ”Igor Dodon răspunde”, transmite Telegraph.md

Dodon spune că deși are experiența necesară, nu tinde neapărat la funcția de premier. Până la urmă acest lucru se va decide după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, împreună cu colegii săi.

În orice caz, liderul PSRM afirmă că dacă va fi nevoie de abilitățile sale, dânsul se va propune la acest post, iar în caz contrar, are și alte ocupații pe care ar putea să se concentreze – partidul, familia, etc.

”Îmi doresc sau nu funcția prim-ministru? Eu cred că eu aș face față în această funcție, dar asta nu înseamnă că îmi doresc această funcție. Timpul va arăta. Dat fiind experiența pe care o am și în funcția de ministru, și în funcția de prim-viceprim-ministu, și președinte ș.a.m.d. eu știu ce trebuie de făcut în funcția de prim-ministru și nu-mi trebuie jumătate de an sau un an, ca ăștia de la Harvard, cu sacoșele în spate, ca să intru în detalii cum se fac drumurile sau cum trebuie salariile de plătit și pensiile.

Pentru că eu lucrurile astea e cunosc, pentru că eu le-am făcut în viață. Nu o dată. Voi pleda sau nu pentru această funcție? Nu obligatoriu. O să vedem după alegeri. Va fi necesar de experiența mea? Vom merge și vom decide cu colegii. Nu? Nu. Eu nu insist. Eu am cu ce mă ocupa” a declarat Igor Dodon.

Citește și: VIDEO // Un lider socialist bate alarma: ”Maia Sandu și-a triplat paza”

loading...

Comments are closed.