Alte știri

(video) Imagini cu Nicolae Botgros și orchestra „Lăutarii” de la Revelionul din 1981!

Pinterest LinkedIn Tumblr

În 2018, Orchestra Lăutarii a împlinit 40 de ani de activitate scenică. Astăzi, pe pagina de Facebook, Republica Moldova, a fost postat un video rar cu Nicolae Botgros și orchestra „Lăutarii” cu o prestație de excepție la Revelionul din 1981.

Nicoale Botgros (65 de ani) original din satul Badicu-Vechi, raionul Cahul, se identifica automat cu Orchestra Națională de Muzica Populară „Lăutarii”. Orchestra a fost fondată în anul 1970, în cadrul Filarmonicii de Stat din Moldova, de către Nicolae Sulac, dirijori fiind compozitorul și violonistul Mircea Otel, apoi trompetistul Gheorghe Usaci. Dirijorul Nicolae Botgros, considerat un magician al viorii, a fost numit în 1978 la conducerea Orchestrei LĂUTARII pe care o conduce cu mîndrie și talent până în prezent.

Menționăm că în acest an maestru, pentru prima dată în cariera sa, a decis să lupte pentru funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova la alegerile din 24 februarie. Nicolae Botgros s-a înscris în cursa electorală pe cont propriu (independent) pe circumscripția nr. 42, care cuprinde o parte din raionul Cantemir și o parte din raionul Cahul, locul său de baștină.

loading...

Comments are closed.