Externe

(video) Imagini tulburătoare filmate înainte de accidentul în care 9 români au murit în Ungaria! Șoferul făcea Live pe Facebook

Pinterest LinkedIn Tumblr

Nouă români şi-au pierdut viaţa, marţi după-amiază, pe o şosea din Ungaria. Aceştia se aflau într-un microbuz al cărui şofer a trecut pe contrasens şi a intrat din plin într-un TIR. Un cunoscut al şoferului a postat pe Facebook un filmuleţ tulburător la câteva ore după accident.

De asemenea, după cum a confirmat şi purtătorul de cuvânt al MAE România, microbuzul care îi transporta pe români era înmatriculat în judeţul Mureş. Nu sunt deocamdată foarte clare cauzele petrecerii accidentului, dar un filmuleţ teribil postat pe Facebook cel mai probabil de un cunoscut al şoferului arată ce s-a întâmplat cu câteva secunde înainte de accident.

Din imagini rezultă că şoferul microbuzului ar fi făcut un Live pe Facebook, moment în care ar fi ajuns pe contrasens şi s-ar fi produs accidentul. Vă avertizăm că imaginile de mai jos pot avea un puternic impact emoţional.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor. Conform datelor preliminare obţinute de reprezentanţii misiunii diplomatice, în urma accidentului, şapte persoane, pasageri ai microbuzului, şi-au pierdut viaţa.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgenţă, si se află la faţa locului accidentului pentru a acorda asistenţă consulară. Ministrul Afacerilor Externe a activat celula de criză a MAE.

Din datele obţinute de către echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depăşire şi a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România, potrivit aceluiaşi comunicat.

loading...

Comments are closed.