Social

VIDEO: Imaginile groazei pe nava scufundată în Portul Midia. Zeci de oi moarte plutesc pe mare

Pinterest LinkedIn Tumblr
Nava „Queen Hind” trebuia să plece din Portul Midia cu destinaţia Libia, dar s-a scufundat în apropierea cheului. Avea la bord 14.600 de oi vii, dintre care doar 32 au fost salvate, relatează Adevărul.ro
Animals Internaţional a pornit o investigaţie cu privire la moartea miilor de oi în accidentul naval de ieri, din Portul Midia. Nava scufundată este şi acum în mijlocul apelor, iar oile înecate au fost surprinse plutind în jurul ambarcaţiunii.
Conform Căpităniei Portului Midia, la această oră se fac eforturi pentru repunerea navei pe linia de plutire şi aducerea acesteia la cheu.  Abia atunci oile moarte vor fi scoase şi duse la incinerat. Din primele declaraţii oficiale, rezultă faptul că nava s-a scufundat din cauza unei erori umane, iar cel vinovat de toată această situaţie este căpitanul vasului.
Imaginile pe care le-am obţinut includ mii de animale prăbuşite în pereţii laterali ai vasului înainte ca acesta să intre sub apă şi animalele să se înece, urmate de filmări de astăzi dimineaţă cu animale moarte plutind pe apă. Nava a fost abandonată pe timpul nopţii iar dimineaţă nu s-a efectuat nicio operaţiune de salvare pentru bietele animale”,  spune Gabriel Păun, directorul UE al Animals International.

Totodată, asociaţia spune că „vaporul morţii a fost abandonat toată noaptea. Întreaga dimineaţă nu s-a încercat salvarea niciunui animal. Mii de cadavre plutesc acum pe apă. Acestea reprezintă încă o dovadă că exportul cu animale vii este un comerţ riscant şi insuficient reglementat care trebuie stopat definitiv”.

De altfel, pe site-ul Animals Internaţional există o petiţie semnată până acum de peste 58.000 de persoane care cer Ministerului Agriculturii oprirea exportului de animale vii. „Guvernul României a trimis zeci de mii de oi la acest chin groaznic în ciuda solicitării directe a Comisiei Europene de a opri acest transport…Din cauza că sunt acoperite de propriile excremente după călătoria pe vapoarele morţii, oile cu lâna lungă şi cârlionţată nu îşi mai pot regla temperatura corpului, ceea ce duce la un stres termic uriaş”, scriu cei de la Animals Internaţional descriind unul dintre transporturile navale efectuate în vară din România spre o ţară arabă.

Telegraph.md amintește că la nivelul județului a fost convocat Comitetul pentru Situații de Urgență, după ce autoritățile sanitar veterinare au tras un grav semnal de alarmă: dacă animalele moarte intră în descompunere, ele reprezintă o adevărată bombă biologică pentru Litoral.
loading...

Comments are closed.