(video) În 2016 Năstase alunga unioniștii din PMAN ca să-i facă loc lui Dodon, iar astăzi îi felicită cu ocazia unirii Principatelor Române

andrei nastase, igor dodon, psrm , platforma da ,socialistii moldova, politica, proteste, PMAN, Plahotniuc

Chiar dacă în timpul manifestațiilor stradale din 2015, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a alungat unioniștii din PMAN și le-a interzis să mai vină la proteste cu tricolorul românesc, după cum se vede și în video-urile publicate de Curaj TV, astăzi, de ziua unirii Principatelor Române, acesta le-a adresat un mesaj de felicitare.

“Le doresc tuturor celor care sărbătoresc astăzi împlinirea unui mare vis național o zi frumoasă, senină și plină de încrederea că orice aspirație populară poate fi realizată dacă există demnitate civică, coeziune, solidaritate și încredere în adevăruri imuabile.
La mulți ani, România, la mulți ani, Români, oriunde vă aflați!”, se spune în mesajul lui Năstase.

În 2015 însă, Năstase era într-o alianță cu pro-rușii Igor Dodon și Renato Usatîi. În timpul unui protest, Năstase l-a invitat pe Igor Dodon și restul socialiștilor să se alăture Platformei DA. Socialiștii au răspuns afirmativ, dar au pus ca și condiție scoaterea tricolorului românesc din Piața Marii Adunări Naționale, condiție respectată de Andrei Năstase.

Dialogul de atunci dintre Igor Dodon și Andrei Năstase:

Năstase: 
– Igor, veniți cu noi! 
Dodon:
– Venim, dar scoateți tricolorul României din PMAN
Năstase: 
– Ia uite omule,unde vezi tricolorul? I-am alungat!

Mai mult, atunci când Traian Băsescu i-a cerut lui Năstase să se detașeze de pro-rușii Igor Dodon și Renato Usatîi, liderul Platformei DA l-a atacat dur pe actualul lider al PUN, spunând că Băsescu nu vrea decât să manipuleze cel mai mare și activ segment protestatar din țară.

“A cere simultan cu Igor Dodon și Renato Usatîi retragerea votului dat de majoritatea parlamentară este o greșeală. Dodon și Usatîi vor instabilitate, pentru că numai așa pot să își păcălească electoratul”. acesta a fost mesajul lui Băsescu pentru Năstase.

Replica lui Năstase:

“A pretinde în acest moment Platformei Demnitate și Adevăr să se delimiteze de Dodon și Usatîi pentru că ei vor să întoarcă Moldova spre Rusia, este o noua încercare de manipulare a celui mai mare și activ segment protestatar.”

Ulterior, mai mulți analiști politici și formatori de opinie au declarat că datorită faptului că au organizat manifestații comune, Năstase l-a legitimizat pe Igor Dodon și l-a ajutat defapt să ajungă președintele Republicii Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share