(Video) În curând, moldovenii vor fi nevoiţi să plătească mai scump pentru lumină şi gaz

În curând, moldovenii vor fi nevoiţi să plătească mai scump pentru lumină şi gaz, anre tarifele la energia electrica, tarife gaze naturale, pas maia sandu, guvernul sandu, alianta acum psrm, 

În curând am putea fi nevoiţi să plătim mai mult pentru lumină şi gaz. Distribuitorii de energie electrică din ţară au cerut majorarea tarifului cu 13 la sută. Agenția Naţională pentru Reglementare în Energetică a anunţat că va examina peste două săptămâni solicitarea distribuitorilor. Tot atunci ANRE va decide dacă majorează sau nu tariful pentru gazele naturale, informează PRIME. 

Compania Gaz Natural Fenosa a cerut majorare încă în luna martie. Tot atunci şi Furnizare Energie Electrică Nord a revendicat tarife mai mari. Solicitată telefonic, ofiţerul de presă al ANRE, Galina Sanduţa, a declarat că principalii factori invocați de către operatori sunt preţul de cumpărare a energiei electrice şi situaţia pe piaţa valutară din Moldova.
 
Totodată și Energocom, dar şi Moldelectrica au depus cereri în acest sens. Reprezentanţii ANRE au anunţat că analizează şi solicitarea de majorare a tarifului la gaz. Aceştia au solicitat informaţii suplimentare de la agenţii economici astfel încât majorarea să fie una argumentată.
 
Anul trecut, la iniţiativa fostului premier Pavel Filip, tariful pentru energia electrică a fost micşorat cu 10 la sută, iar cel pentru gaz cu aproape 20 la sută. În prezent un kilowatt/ oră costă 1.79 lei, iar locuitorii raioanelor din nord achită 1.91 lei. Iar pentru gaze, consumatorii care folosesc lunar până la 30 de metri cubi achită un tarif de 4.70 de lei, iar cei cu un consum mai mare, plătesc 4,89 lei pentru un metru cub de gaze.
Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share