VIDEO // În Republica Moldova ar putea fi creat un Comitet al salvării naționale și un Tribunal al poporului

În cazul în care guvernarea PAS nu va asculta revendicările oamenilor, poporul este în drept să anunțe crearea unui comitet al salvării naționale și a unui tribunal al poporului. Opinia aparține liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, exprimată în cadrul unui interviu pentru „Primul în Moldova”.

Ilan Șor spune că Republica Moldova se află astăzi în pragul unei crize economice și sociale de proporții catastrofale. Potrivit lui, într-o societate normală, cu principii democratice, oamenii sunt în drept să ceară demisia guvernării, iar dacă guvernarea nu vrea să plece, poporul nedreptățit are dreptul la revoltă.

„Astăzi, Moldova este ca un balon, gata să se spargă. Mai rău nu poate fi. Moldova se află astăzi în pragul unei crize economice și sociale de proporții catastrofale. Noi înțelegem în orice moment că Moldova poate rămâne fără gaze naturale, dar dacă nu se va întâmpla asta, atunci moldovenii vor trebui să dea toți banii pe care îi au pentru facturi și să ia credite. Prețurile astăzi deja sunt foarte mari, dar vor fi și mai mari. Omul se trezește dimineața și înțelege că lui nu-i ajung bani să supraviețuiască. În această situație, într-o societate normală, cu principii democratice, oamenii sunt în drept să ceară demisia guvernării, iar dacă guvernarea nu vrea să plece, poporul nedreptățit are dreptul la revoltă. Poporul are tot dreptul, în cazul în care nu va fi auzit, să anunțe, în stradă, chiar și crearea unui comitet al salvării naționale. Poporul are dreptul să anunțe despre crearea unui tribunal al poporului”, a declarat Ilan Șor.

El a mai adăugat că guvernarea face tot ce-i stă în puteri pentru a înlătura, în mod ilegal, opoziția și pe toți cei care au o altă părere decât cea a PAS.

„Când spun opoziție nu vorbesc doar despre unele partide de opoziției, dar de opoziție în general. Toți cei care au o altă părere decât cea a PAS sunt supuși presiunilor. De aceea, în aceste condiții oamenii au tot dreptul moral să facă acest lucru. Au dreptul și din punct de vedere moral, și din punct de vedere juridic. Dar în cazul acesta este vorba despre dreptul lor moral, pentru că justiția în țară a fost capturată. Astăzi nu a avem nicio instituție de stat independentă”, a mai spus Ilan Șor.

Total
0
Shares
Total
0
Share