Alte știri

VIDEO: Incendiu în Japonia. Castelul Shuri mistuit de flăcări

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un incendiu a izbucnit în Castelul Shuri din prefectura japoneză, Okinawa, relatează NHK, o companie japoneză de televiziune și radio.

Incendiul a fost semnalat pe 31 octombrie la ora locală 2:40. La fața locului au fost trimise 30 de echipaje de pompieri. Flacăra a fost stinsă după ora 11:00 AM.

Suprafața afectată de incediu a depășit patru mii de metri pătrați. Incendiul a distrus șapte clădiri ale castelului, inclusiv sala principală. În urma incendiului, un pompier a fost rănit.

Cauza incendiului este încă necunoscută. Martorii oculari au raportat că un incendiu a izbucnit în holul principal al castelului. Poliția a spus că, înainte de incendiu, castelul a găzduit Festivalul de cultură al statului Ryukyu, iar pe 30 octombrie, personalul s-a pregătit până la căderea nopții pentru una dintre sărbători.

Castelul Shuri, cu o istorie de câteva secole, a fost complet distrus în 1945 în timpul bătăliei de la Okinawa. În anii 1980, castelul a fost reconstruit pe baza planurilor și fotografiilor.

Parcul de lângă Castelul Shuri este un patrimoniu mondial UNESCO.

loading...

Comments are closed.