Alte știri

VIDEO // Incendiu puternic într-un spital din România. A fost activat Planul Roșu de intervenție, iar 36 de persoane au fost evacuate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un incendiu s-a produs la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina, România. Acesta s-a manifestat la izolatorul spitalului, la nivelul parterului și la etajul 1. A fost activat Planul Roșu de Intervenție, informează Digi24.ro

36 de persoane au fost evacuate și 6 persoane s-au intoxicat.

Director Spital Slatina susține că incendiul a pornit dintr-un izolator unde era un pacient în sevraj Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Dan Stana, a declarat, miercuri, că secţia de Psihiatrie unde a izbucnit incendiul este la o distanţă considerabilă faţă de incinta spitalului şi a izbucnit la parter, unde era izolat un pacient în sevraj.

Am avut un incendiu într-un izolator. A fost un pacient care intrase în sevraj şi care a fost izolat în această încăpere şi se pare că de aici a pornit incendiul. Pacienţii au fost evacuaţi în timp record, nu avem victime. Şase dintre pacienţi au avut intoxicaţii uşoare şi au fost transferaţi la UPU. (…) Pacientul care provocat incendiul este printre cei intoxicaţi”, a spus Dan Stana.

Acesta a mai spus că este posibil ca cineva să îi fi aruncat acestuia un chibrit sau o brichetă, acest lucru urmând să fie verificat. Potrivit lui Stana, în secţia de Psihiatrie erau internaţi 36 de pacienţi, dintre care 29 acuţi şi 7 cronici. Dintre ei, o parte vor fi duşi la Spitalul de Psihiatrie de la Schitu Greci, iar o alţii vor fi duşi în fosta locaţie, de pe strada Drăgăneşti, din Slatina.

Surse din interiorul spitalului au declarat că se pare că focul ar fi fost pus de un pacient. Clădirea în care funcţionează Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina nu este în afara permiterului unde funcţionează celelalte secţii. Clădirea a fost modernizată de curând şi are toate avizele.

La nivelul Spitalului s-a luat decizia ca personalul care intra în tura de după-amiază să vină la spital pentru a asigura asistenţa medicală în caz de nevoie. Până la ora transmiterii ştirii, pompierii au evacuat 36 de pacienţi, dintre care şase au suferit intoxicaţii cu fum.

Citește și: Grecia a anunțat când va redeschide restaurantele

loading...

Comments are closed.