Alte știri

VIDEO // Închiderea grădinițele, școlile, piețele, HORECA, în contextul pandemiei de COVID-19. Răspunsul lui Chicu

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, premierul Ion Chicu a răspuns la întrebarea dacă se va recurge la închiderea grădinițele, școlile, piețele și HORECA din țară, pentru a încetini răspândirea acestui virus. Astfel, în cadrul emisiunii Puterea a 4, premierul moldovean a declarat că măsurile vor fi aplicate izolat, conform procedurilor adoptate până în prezent, informează Telegraph.md

Chicu a menționat că se apelează la închiderea instituțiilor doar atunci când în cadrul acesteia sunt înregistrate mai multe cazuri de infectate cu COVID-19, deci în funcție de focare.

Disonanță cognitivă? Cei de la PAS sunt supărați că Maia Sandu nu a primit bodyguarzi de la SPPS

”Acolo unde sunt sunt focare, se închid. Noi nu avem localități totalmente în carantină. În cazul când va fi un focar mare în localități, punctat pe o regiune sau alta, pot fi introduse oarecare restricții”, a declarat premierul.

La capitolul activitatea economică, Chicu a reiterat că nu se va mai merge la restricționarea acestora, iar amenzile aplicate nu au avut efect.

”Experiența din primăvară arată că mare efect de la aceasta nu prea este. Republica Moldova trăiește din ceea ce câștigă astăzi, deci noi nu avem economii care ne-ar permite 12 luni sau 2-3 luni să stăm acasă și să consumăm. Dacă nu am ieșit o lună la lucru, avem o gaură în Buget, fie al familiei sau al statului, este exact același lucru. De aceea noi nu putem să venim cu restricții economice”, a punctat oficialul.

”Contăm pe măsurile de protecție. Fiecare cetățean să aibă grijă”, a conchis premierul.

Provocare pentru președintele ales Maia Sandu din partea unui jurnalist

loading...

Comments are closed.