VIDEO // Inga Grigoriu, despre declarațiile halucinante ale ministrului Culturii

Cum s-au simțit studenții de la Academia Muzică, Teatru și Arte Plastice ascultând declarațiile ministrului culturii, Sergiu Prodan?

Cum s-au simțit actorii de la celelalte teatre naționale la enunțul ministrului: “Mă bucur că au depus cereri de eliberare pentru că situația, dacă nu ar fi fost luate toate aceste măsuri și se îmbolnăveau, era mult mai gravă și mai tragică”.

Acesta este răspunsul unui ministru, om din breaslă, când a fost solicitat să își expună părerea la cererile de eliberare ale unor actori de la Teatrul Municipal “Guguță”!

Să înțelegem că pentru a fi luate toate măsurile anti-covid, cea mai bună soluție este ca angajații din acest sector să plece? Ministerul Sănătății cu ce ar trebui să se ocupe, în acest caz?

Vă reamintesc că în august, odată cu formarea Guvernului, a fost creat un nou minister dedicat dezvoltării culturii societății noastre, astfel, subînțelegând că toate problemele ramurii vor fi ascultate și tratate în mod special, dedicat, așa cum, într-adevăr este nevoie.

Una dintre prioritățile acestui nou minister ar trebui să fie însetarea societății noastre de artă, de frumos, iar teatrele reprezintă, indubitabil, un izvor nesecat la care, ori de câte ori nu vei reveni, îți astâmpără toate trăirile învolburate.

Oamenii de artă sunt extrem de sensibili, ca strunele unei viori. Orice cuvânt sau expresie aruncată aiurea, fără chibzuință îi va face să sufere, de-a dreptul să-i chinuie în nopțile de nesomn, lăsând răni adânci și cicatrice. Or, ceea ce ne cer oamenii de creație este mai simplu decât vă închipuiți – apreciere.

Din păcate, în R. Moldova, breasla artiștilor se află în subzistență. Ce soluții are ministerul pentru a reduce din drama acestor destine?

Autor: Inga Grigoriu, ex-deputat PPDA

Total
0
Shares
 
Total
0
Share