Alte știri

VIDEO // Instruiri în domeniul descarcerării pentru salvatorii Direcției regionale nr.1 din municipiul Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 40 de angajați IGSU din cadrul Direcției regionale căutare salvare nr.1 din municipiul Chișinău au fost instruiți în domeniul descarcerării victimelor în urma accidentelor de circulație.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Pe parcursul a mai multor zile salvatorii au efectuat acțiuni practice de deblocare a sinistraților din fiarele autovehiculelor și au practicat mai multe metode de deblocarea a persoanelor prinse în mașinile avariate. Pentru instruiri angajații IGSU au utilizat cilindru pneumatic, foarfecile pneumatice pentru tăierea metalului, dar și au folosit tehnici de recuperarea în siguranță  a victimelor din mediul de risc. În cadrul acțiunilor practice salvatorii au fost ghidați de formatori care i-au ajutat să aplice corect toate metodele de descarcerare și salvare a sinistraților.

Angajații IGSU din subdiviziunile instituției sunt calificați pentru astfel de operațiuni și participă la deblocarea și descarcerarea persoanelor din accidente de circulație.  Astfel de instruiri pentru salvatori  au loc sistematic  și au drept scop perfecționarea abilităților și deprinderilor în domeniu, pentru eficientizarea operațiunilor de salvare.

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la începutul anului 2021, salvatorii au efectuat 42 misiuni de deblocare și descarcerare a persoanelor în urma accidentelor rutiere.

loading...

Comments are closed.