Politic

(Video) Interviu – Pavel Filip în presă din România: Moldova îşi doreşte o perspectivă de aderare la UE, după modelul statelor din Balcani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Relaţia Republicii Moldova cu Uniunea Europeană se află într-un moment dificil, dar Chişinăul îşi doreşte foarte mult o perspectivă de aderare, după modelul statelor din Balcani. O spune în presa din România, premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, intervievat la Chişinău de rfi.ro.

Premierul moldovean nu uită faptul că România a ajutat foarte mult Republica Moldova, într-un moment in care finanţarea europeană era blocată. ”A fost un adevărat colac de salvare”, spune șeful guvernului de la Chişinău.

Republica Moldova sărbătoreşte luni, 27 august, 27 de ani de la proclamarea independenței. Reporterul l-a întrebat pe premierul Filip despre perspectivele europene ale țării, tocmai în contextul răcirii relaţiilor cu Uniunea Europeană.

„Evoluțiile în domeniul economiei îmi inspiră optimism. Totul se înțelege prin comparație. Când ne-am asumat responsabilitatea de a guverna, la începutul anului 2016, Republica Moldova era într-o criză economică. Acum, în 2018, avem ambiția să avem o creștere economică de 5%. Despre evoluțiile economice și politice din țară am discutat cu jurnaliștii RFI România”, a spus Pavel Filip.

loading...

Comments are closed.