Alte știri

VIDEO // Investigație: Tineri băieți seminariști au fost abuzați SEXUAL timp de un deceniu de către un episcop din România

Pinterest LinkedIn Tumblr

Jurnaliştii de la redacția românească”Să fie lumină” au obţinut şi publicat filmări care îl înfăţişează pe fostul episcop de Huşi, un municipiu din județul Vaslui, Cornel Onilă abuzând sexual băieţi de seminar.

În imaginile publicate, luni, pe Youtube, în primele minute sunt înfăţişate scene din anii 2006-2007, în care preasfinţitul Corneliu, Episcop Vicar la acel moment şi viitor Episcop al Huşilor începând cu anul 2009, intră în camera unui elev de seminar pentru a-i ura “noapte bună” sărutându-l şi îmbrăţişându-l. Totul a fost înregistrat de tânărul seminarist.

Potrivit sursei citate, abuzurile sexuale de la Huşi durează de 10 ani şi i-ar fi avut ca protagonişti pe episcopul Cornel Onilă şi călugărul Jitaru, victimele lor fiind tinerii seminarişti.

Pe 21 decembrie 2020, episcopul ortodox retras Corneliu Onilă şi fostul călugăr Sebastian Jitaru au fost trimişi în judecată pentru multiple infracţiuni sexuale comise asupra unor elevi de la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Huşi. Dosarul judiciar care le consemnează faptele deschide o fereastră către o lume până acum nevăzută. Violurile de la Huşi nu ar fi fost posibile fără puterea nelimitată şi necontrolată, acordată ierarhilor chiar prin statutul Bisericii Ortodoxe Române şi asumată de statul român prin lege.

Publicaţia menţionată mai informează că opt călugări, aflaţi, la un moment sau altul, în anturajul episcopului Onilă, sunt audiaţi în dosarul de infracţiuni sexuale. Toţi declară că motivul şantajului peren exercitat de Sebastian Jitaru era de notorietate: călugărul deţinea materiale intime compromiţătoare cu ierarhul, profitând de ele pentru a-şi asigura un tratament preferenţial.

Dar ce-şi asigura cu supra-măsură Jitaru era impunitate pentru propriile infracţiuni sexuale. Toţi martorii monahi declară că arhimandritul Jitaru era cunoscut ca având înclinaţii homosexuale, cu preferinţe clare faţă de băieţii tineri de la seminar. Şi totuşi, vreme de un deceniu, Jitaru a putut să se comporte în Episcopia Huşilor ca un prădător sexual feroce pentru că însuşi episcopul locului, Cornel Onilă, era un abuzator.

sursa: The Epoch Time România

Investigația integrală o puteți vedea aici

Citește și: O fetiță româncă a cerut ajutor în Spania când a aflat că mama ei voia să o vândă pentru 3000 de euro. Ce plan avea, de fapt, femeia

loading...

Comments are closed.