Actual

VIDEO // Ion Ceban, despre activitatea CMC: Dacă am fi avut majoritate, ar fi fost mult mai simplu să lucrăm. Unii consilieri fac populism ieftin

Pinterest LinkedIn Tumblr

În Consiliul Municipal Chișinău se poate de lucrat productiv, dacă elementul politic nu este pus în capul mesei. De această părere este primarul general Ion Ceban, care spune că obiectivul comun este ca să se facă din capitală un loc unde să vrei să locuiești.

„În CMC nu avem majoritate, dacă am fi avut, era să fie mult mai simplu pentru noi să avem o majoritate formalizată, cu unele angajamente foarte clare. Angajamentele sunt aceleași pentru toată lumea: să înlăturăm mirosul urât, să investim în drumuri, să investim în școli și grădinițe, să asigurăm confortul în spațiile publice, să poată meargă mamele cu cărucioare.

Mandatul este la fel pentru toți, cu toate probleme. Probabil că din cauza alegerilor pe care le avem în mod continuu este o necesitate de populism ieftin, pentru că există. Dar în același timp am făcut tot posibilul cu consilierii municipali să găsim diferite soluții pe diferite situații. Da, întârziem, da, ne ia timp, da, sunt foarte multe declarații că câteodată la CMC spun KVN, încălzirea. Încălzirea la ei durează câteva ore. Ei trebuie fiecare să se expună, să arate cu degetul unul la altul. Se discută despre tot ce vreți, mai puțin și despre oraș. După care spiritele se calmează, presa se duce și se începe a munci.

Eu am preferat în ultima perioadă să nu mergem la CMC și doar pentru proiectele importat merg acolo sau când mi se cere cu adevărat. În rest, vreau ca CMC să se simtă cât mai independent, dar să nu uite de problemele locuitorilor. Indiferent că sunt cei din PAS, PSRM, Platforma DA, PCRM, PUN, etc, CMC este o instituție unde stă toată lumea, după plecarea presei, și discută lejer și găsesc numitor comun”, a declarat acesta într-o emisiune la NTV Moldova.

Edilul spune că au fost multe proiecte pe care le-a implementat, după ce s-a ajuns la un numitor comun cu celelalte formațiuni din CMC. „Sunt acțiuni care este greu pe care să le facem de sine stătător”, a precizat acesta .

loading...

Comments are closed.