VIDEO // Ion Ceban, primarul capitalei, acuză guvernarea de campanie electorală și de lipsire de bani

Ion Ceban, primarul general al municipiului Chișinău

Într-o intervenție în timpul ședinței cu șefii din cadrul Primăriei Chișinău, Ion Ceban, primarul general al capitalei, a declarat că în ultima perioadă s-au întețit atacurile la adresa sa, a colegilor săi și a primăriei pe care o conduce. El a susținut că aceste atacuri sunt motivate de campania electorală pentru prezidențiale, pe care guvernarea a inițiat-o deja.

„De două săptămâni, cetățenii din țară urmăresc o isterie creată de guvernare, în care sunt susținuți de presa galbenă. Toată lumea înțelege deja că ei singuri creează probleme, după care ies în stradă să protesteze. Se folosesc într-un mod cinic de oameni, în timp ce produc ilegalități și ne fură ca în codru. Prin asemenea acțiuni, schimbă accentele de la problemele reale, pe care tot ei le-au creat. Recurg la aceste isterii, deoarece se tem”, a declarat Ceban.

Primarul general a mai acuzat guvernarea că îi lipsește intenționat de anumite servicii și de acoperire financiară.

„Pe lângă tot asta, ne mai lipsesc intenționat de anumite servicii și ne lasă fără acoperire financiară, după care vin să protesteze.

Primăria Chișinău va cere în continuare ca din cele 23 de miliarde pe care chișinăuienii le transferă la stat, 50% să rămână Chișinăului și nu doar 13%, adică 2,8 miliarde, cum este în prezent și transferuri cu destinații speciale”, a declarat Ceban.

El a cerut guvernării să le lase banii ce le se cuvin, astfel încât Primăria Chișinău să poată face investiții în infrastructură, transport, școli și grădinițe, diverse servicii sociale și multe altele.

„Să ne lăsați banii ce ni se cuvin, noi vom face și drumuri, și curți de bloc, infrastructură, transport, școli și grădinițe, diverse servicii sociale și multe altele. Suntem gata să preluăm și administrare mai multor instituții de stat pe care le-ați închis cu nerușinare în ultimii ani”, a declarat Ceban.

Total
1
Shares
Total
0
Share