Alte știri

(video) Ion Ceban: Propunem suplimente la salarii pentru angajaţii din domeniul culturii, protecţiei drepturilor copilului şi sfera socială

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ion Ceban a anunțat azi într-o conferință de presă că fracțiunea PSRM din CMC propune suplimente la salarii pentru angajaţii din domeniul culturii, din domeniul protecţiei drepturilor copilului şi din sfera socială. În total – 2500 de beneficiari din mun. Chișinău

„În campania electorală am promis că, indiferent de rezultatele scrutinului, vom continua să fim alături de oameni, alături de locuitorii capitalei şi de cei ce activează în structurile municipale, venind cu soluţii pentru problemele existente. Imediat după alegeri, am purces la realizarea unor promisiuni electorale, iar evenimentele din ultima perioadă sunt o dovadă în acest sens”, a declarat Ion Ceban.

Fracţiunea socialiștilor a elaborat trei proiecte de decizii ce prevăd stabilirea suplimentelor la salarii:

1. Avînd în vedere situaţia creată în cadrul Direcţiei cultură din municipiul Chişinău privind elaborarea şi promovarea programelor complexe de acţiuni pentru ocrotirea şi dezvoltarea culturii, protejarea şi valorificarea patrimoniului istoric, cultural, protejarea oamenilor de artă, a instituţiilor de cultură şi asigurării funcţionalităţii acestora, PSRM vine cu propunerea stabilirii unui supliment în mărime de 40% la salariul de bază tarifar angajaţilor din domeniul culturii. În total de acest supliment vor beneficia 772 persoane, iar suma alocată va fi 3,1 mln. lei. Suplimentul va fi achitat în perioada 1 iulie-31 decembrie 2018, iar banii au fost identificaţi în contul economiilor Direcţiei cultură.

2. Cel de-al doilea proiect elaborat de PSRM ia în calcul situaţia creată în cadrul subdiviziunilor specializate din Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului şi necesitatea asigurării funcţionalităţii acestora. Angajaţilor din aceste subdiviziuni li se stabileşte un supliment la salariul de bază tarifar de 30%. De acest supliment vor beneficia 471 persoane, suma totală necesară disponibilă fiind de 1,7 mln. lei. Suplimentul va fi acordat începînd cu 1 iulie pînă la 31 decembrie 2018. Cheltuielile vor fi din contul economiilor formate în limita alocaţiilor prevăzute în anul curent pentru Direcţia respectivă.

3. Pentru angajaţii din sfera socială, PSRM propune stabilirea unui supliment în mărime de 40% la salariul de bază tarifar. De acest supliment vor beneficia 1292 persoane, suma totală fiind de 4,1 mln. lei. Şi acest supliment va fi achitat în perioada 1 iulie-31 decembrie curent, iar banii au fost identificaţi, de asemenea, în limita bugetului prevăzut anterior pentru necesităţile Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate.

„În total de aceste trei decizii propuse de noi vor beneficia peste 2 300 de bugetari şi vreau să menţionez că noi nu doar am identificat banii, ci şi am coordonat aceste proiecte de decizii cu organele abilitate”, a declarat Ion Ceban.

loading...

Comments are closed.