Politic

VIDEO // Ion Chicu: Pre-vettingul este filtrul Maiei Sandu. Însăși exercițiul este anticonstituțional

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul procesului pre-ventting și numirea noilor membri a Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Ion Chicu crede că guvernarea a gândit acest filtru ca să treacă oamenii loiali lor, dar, până la urmă, vedem că nu funcționează.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

La acest concurs, se găsesc candidați onești, care pun întrebări – din ce cauză nu am trecut evaluarea? care sunt criteriile de eligibilitatea? cine face parte din secretariatul care ia asemenea decizii?, respectiv, avem contestarea la Curtea Supremă de Justiție, etc.

Însăși exercițiul de pre-ventting este anticonstituțional, susține fostul prim-ministru, Ion Chicu.

”Acest exercițiu îl face o putere executivă în privința unei puteri independente – justiția. Este o invenție a lui Litvinenco, cu experți străini care încalcă legislația.

Pe de altă parte, avem declarația doamnei președinte, care de la televiziunea națională spune judecătorilor că dacă nu vor lua deciziile pe care le vrem noi, nu veți trece filtrul respectiv.

Și ne întrebăm cât de obiective sunt aceste procese.

Ei pot să finalizeze exercițiu de pre-ventting chiar și astăzi, prin decizia Comisiei Situației Excepționale, dar aceasta nu este justiție, asta este o gașcă de execuție a PAS-ului pe care nimeni nu o va recunoaște”, mai spune președintele Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), Ion Chicu.

loading...

Comments are closed.