VIDEO // Ion Chicu: Schema de la Aeroportul Internațional Chișinău pune în pericol securitatea de la acest activ strategic al statului

Schema de preluare frauduloasă a spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău de către o firmă dubioasă poate să pună în pericol securitatea acestui activ strategic al statului. Atenționarea vine din partea fostului premier Ion Chicu. El a precizat, pentru un post TV, că spațiile pe care vrea să le dea în concesiune Guvernul Recean-Spînu sunt singurele care aduc profit în acest moment.

„Ei concesionează doar spațiile care aduc profit, iar celelalte, care necesită investiții, le lasă pe seama statului – pista de aterizare-decolare, deservirea călătorilor etc. Ei vor să concesioneze spațiile unei firme despre care se știe din timp că va câștiga, deși concursul încă nu a avut loc, și ne spun: știți, trebuie să fie o firmă serioasă, un investitor strategic în spațiile duty free. Că nu e o oarecare firmă din Habarovsk, ci o firmă serioasă din Franța, dar care, după cum s-a constatat, este înregistrată într-un cămin de la Buiucani”, a explicat Ion Chicu.

El a subliniat că, după ce firma „Lagardere Travel Retail” va lua în gestiune spațiile comerciale, statului îi vor rămâne doar cele care generează pierderi și, în curând, se va ajunge într-o situație similară celei de la Calea Ferată din Moldova, unde angajații nu-ți primesc salariile de câteva luni. „Dacă asta se va întâmpla, va fi pusă în pericol securitatea la aeroport, deoarece nu va avea cine să deservească terminalul de pasageri și nici pista de zbor”, a mai spus Ion Chicu.

Licitația organizată de Agenția Proprietății Publice a Guvernului prevede condiții de calificare care avantajează clar doar firma înregistrată în 9 noiembrie în căminul de la Buiucani. Mai mult, prevederile din caietul de sarcini sunt contradictorii și au fost schimbate pe parcurs de către autorități.

Firma „Lagardere Travel Retail” a fost implicată, anul trecut, într-un scandal de corupție în urma unei licitații dubioase la Aeroportul Otopeni din București. Cazul este cercetat de Direcția Națională Anticorupție.

Total
0
Shares
Total
0
Share