VIDEO // Irina Vlah avertizează guvernarea asupra presiunilor din campania sa de colectare a semnăturilor: „Nu vă jucați cu focul!”

Irina Vlah, președinte și fondator al „Platformei Moldova”, candidat desemnat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, în cadrul unui briefing, a vorbit despre campania de colectare a semnăturilor în susţinerea candidaturii sale la prezidențiale, precizând că au fost colectate 24 de mii de semnături și că procesul continuă. Totodată, politiciana s-a referit la „partea mai puțin frumoasă” a campaniei de colectare a semnăturilor, referindu-se la presiuni din partea autorităților, informează TRIBUNA.

„După cum bine ştiţi, imediat după înregistrarea grupului de iniţiativă, aşa cum prevede legislaţia în vigoare, am demarat o amplă campanie de colectare a semnăturilor la nivelul întregii ţări. Am rămas plăcut surprinsă de receptivitatea oamenilor, de dorinţa lor sinceră de a mă susţine, pentru care le mulţumesc din tot sufletul. Energia acestor oameni, dorinţa de a se implica este pentru mine încă o dovadă că decizia de a candida la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova a fost una corectă. Anume oamenii sinceri şi cu suflet mare pe care i-am întâlnit şi anterior, dar şi în această campanie de colectare a semnăturilor îmi dau puterea necesară de a merge înainte.

Până la această etapă, colegii mei din grupul de iniţiativă au colectat 24 de mii de semnături. Acestea au fost colectate din 23 de raioane. Vom continua campania noastră şi în zilele următoare, iar la final vom depune semnăturile colectate la Comisia Electorală Centrală, aşa cum prevede legislaţia în vigoare.

Îmi cer scuze de la oamenii din localităţile în care nu vom ajunge în cadrul acestei campanii de colectare a semnăturilor. Am mai multe semnale din aceste localităţi că suntem aşteptaţi şi că este o mare dorinţă de a mă susţine. Însă fizic nu vom reuşi să ajungem peste tot în perioada care ne-a fost pusă la dispoziţie, dar şi pentru că numărul de semnături pe care-l putem depune la CEC este limitat – maximum 25 000. Dar promit că în timpul campaniei electorale, şi după, voi vizita aceste localităţi, deoarece pentru mine este foarte important să discut cu cetăţenii noştri, să mă informez din prima sursă despre problemele cu care se confruntă şi să identificăm în comun soluţii pentru ele”, a relatat ea.

Cu referirea la „partea mai puțin frumoasă” a campaniei, Irina Vlah a spus că, pe durata ultimelor săptămâni, a fost urmărită în continuare de colaboratorii organelor speciale.

„Au fost situaţii, ca, de exemplu, la Soroca, când pur şi simplu am fost nevoită să mă apropii de ei şi să-i întreb deschis: De ce se comportă atât de urât, atât de sfidător? Mai ales că cei pe care îi consideram ofiţeri cu anumită verticalitate şi demnitate profesională au continuat să furnizeze informaţii eronate presei de buzunar a guvernării, care din nou a întreprins tentative de a mă denigra”, a precizat ea.

De asemenea, candidatul desemnat la șefia statului a atras atenţia „asupra presiunilor exercitate asupra celor din industria poligrafică, dar şi asupra celor din industria publicităţii stradale, cu scopul de a-i determina să nu lucreze cu Irina Vlah”. „Mesajul transmis voalat a fost: lucraţi cu cine vreţi numai nu cu Irina Vlah. Aceasta încă o dată îmi confirmă că sunt percepută de guvernare şi personal de Maia Sandu drept inamicul numărul 1, care trebuie blocat cu orice preţ. Vreau să accentuez şi pe această cale: pentru mine nu există o mândrie mai mare decât să fiu dușmanul numărul 1 al regimului care a sărăcit oamenii şi a distrus ţara!”, a declarat politiciana.

Irina Vlah a menționat că, în ultimul timp, i se transmit constant mesaje că frica regimului îi determină să ia în calcul scenariul neadmiterii sale în cursa electorală.

„Înţeleg că se vor da indicaţii şi se vor face presiuni ca Irina Vlah să nu fie înregistrată oficial în calitate de candidat la funcţia de Preşedinte. În această situaţie, eu îmi rezerv dreptul să mă adresez în zilele următoare către observatori, către acei ce monitorizează evenimentele din perioada electorală şi din campania electorală, inclusiv către observatorii străini. Voi solicita direct să se implice şi să monitorizeze îndeaproape anume modul în care vor fi examinate actele şi listele de semnături pe care le voi depune la CEC. De abuzurile guvernării eu mă pot apăra doar pe două căi: mizând pe corectitudinea observatorilor, în special a celor străini, mizând pe cetăţenii Republicii Moldova care mă susţin.

Transmit pe această cale un mesaj clar guvernării: nu vă jucaţi cu focul, căci urmările pot fi cu totul altele decât cele pe care le aşteptaţi! Aţi venit la putere pe cale democratică, fiţi buni şi respectaţi democraţia! În caz contrar, veţi pleca la cimitirul istoriei în cel mai ruşinos mod posibil!”, a conchis candidatul desemnat la funcția de Președinte al țării.

Total
0
Shares
Total
0
Share