Politic

VIDEO: Istoria „kidănelii” în interpretarea unui deputat ACUM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preț de câteva minute bune, a avut loc o ceartă despre cine să vorbească la tribuna din plenul Parlamentului. Inițial, președinta Legislativului, Zinaida Greceanîi, a precizat că are dreptul un singur deputat de la fiecare fracțiunea să ia cuvântul, după care prim-ministrul Maia Sandu să-și rostească discursul înainte de a supune votării moțiunea de cenzură. Octavian Țîcu, deputatul „independent” din Blocul ACUM, nu s-a înscris la luări de cuvânt, dar a ținut neapărat să spună ceva de la tribună relatează Realitatea.md

În discursul său, a povestit despre istoria Republicii Moldova care a calificat-o drept una a „kidănelii” (slang – atunci când cineva trage pe sfoară pe altcineva). I-a enumerat pe: Mircea Snegur, Petru Lucinschi, Dumitru Diacov, Vlad Filat, Vladimir Voronin, Vlad Plahotniuc, Zinaida Greceanîi, Igor Dodon și pe Andrei Năstase.

„Ce s-a întâmplat între timp peste Prut? Cum este posibil ca cinci județe din România: Ilfov, Constanța, Cluj, Timiș și Brașov să fie mai bogate decât întreaga noastră republică, într-o țară unde oamenii pleacă, unde se fură miliarde și noi stăm. Ne rândem în Parlament. Mie nu-mi este vesel”, a opinat acesta.

Mai multe, în video:

 

loading...

Comments are closed.