Politică

(video) Juristul PSRM recunoaște că deciziile Curții Constituționale trebuie RESPECTATE chiar dacă uneori nu sunt pe plac

Pinterest LinkedIn Tumblr

Juristul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Fadei Nagacevschi, a declarat că decizia Curții Constituționale trebuie respectată, fie ne place ea fie nu. Aceste cuvinte au răsunat la emisiunea „Пятница” cu Anatolii Golea, la data de 24 mai.

Juristul socialiștilor spune că, vrem noi sau nu, dar există o decizie a Curții Constituționale, care trebuie să fie respectată, chiar dacă uneori nu ne place acest lucru. „Experții din domeniul juridic spun că atunci când nu este investit un guvern în termeni legali, atunci trebuie să fie dizolvat Parlamentul și declarate alegeri anticipate.”

De menționat faptul că la data de 7 iunie, Curtea Constituțională a declarat că termenul de expirare a numirii unui Guvern, până la ora 24.00. Acest fapt a fost confirmat și de către partidele parlamentare, atât blocul ACUM, cât și PSRM dar și președintele Igor Dodon, au declarat că mai sunt câteva ore pentru a crea o majoritate parlamentară, acest lucru a fost tirajat inclusiv de sursele mass-media.

Cu toate acestea, a doua zi, Igor Dodon a declarat că nu va dizolva Parlamentul, deși Curtea Constituțională a declarat că acest lucru este obligatoriu. Prin refuzul său, Dodon a încălcat normele constituționale, iar acestea pot servi ca elemente a unei fapte de uzurpare a puterii, iar în urma altei decizii, Curtea Constituțională l-a desemnat pe Pavel Filip, în calitate de președinte interimar, care la rândul său a dizolvat Parlamentul, anunțând pentru data de 6 septembrie, alegeri anticipate.

loading...

Comments are closed.