VIDEO // Kadîrov a publicat un videoclip în care arată că este în formă şi se antrenează la sală, după ce apăruseră zvonuri că ar avea necroză pancreatică

Omul forte din Cecenia, Ramzan Kadîrov, a publicat un videoclip în care arată cum se antrenează într-o sală de fitness, într-o aparentă intenţie de a îndepărta zvonurile că ar fi grav bolnav, după ce o publicaţie independentă rusă afirmase că a fost diagnosticat cu necroză pancreatică în 2019 şi că sănătatea sa se deteriorează rapid, relatează The Guardian, sursă citată de news.ro

Novaia Gazeta Europe, o publicaţie rusă independentă, a publicat luni un articol în care susţinea că Ramzan Kadîrov a fost diagnosticat cu necroză pancreatică în 2019, o afecţiune severă caracterizată prin moartea ţesutului pancreatic. Site-ul, care operează din exil în Europa după ce a fost interzis în Rusia, mai afirma că starea lui Kadîrov, care s-a înrăutăţit recent, a determinat Kremlinul să-i caute un succesor, pentru a menţine stabilitatea în Cecenia, cândva o regiune rebelă care a fost în război cu Moscova.

La câteva ore după apariţia articolului, Kadîrov a publicat un videoclip pe canalele sale sociale în care apare făcând exerciţii de ridicare de greutăţi şi se luptă cu un partener de antrenament.

“O zi plină s-a încheiat cu exerciţii fizice şi pozitivitate”, spune mesajul care însoţeşte videoclipul, fără a menţiona ceva despre zvonurile că ar fi bolnav. În schimb, Kadîrov le dă un sfat fanilor: “Amintiţi-vă că a avea grijă de sănătatea voastră este o investiţie în viitorul vostru”.

Zvonuri persistente că ar fi bolnav au circulat şi înainte, timp de luni de zile. Liderul Ceceniei, care este acuzat de grupurile de apărare a drepturilor omului că exercită o conducere totalitară în republica rusă, are 47 de ani.

În ciuda insistenţelor sale de a se declara perfect sănătos, Kadîrov a fost văzut frecvent în public în ultimul an cu faţa vizibil umflată, vorbind ocazional greoi şi abia dacă îşi ţine ochii deschişi.

Total
0
Shares
Total
0
Share