Externe

VIDEO // Kim Jong-un a inaugurat cel mai comunist oraș din lume. Cum arată localitatea numită UTOPIA SOCIALISMULUI

Pinterest LinkedIn Tumblr

Situat lângă muntele sacru Paektu, ambiţiosul proiect al liderului nord-coreean are dotări ultramoderne, un resort de schi şi poate găzdui 4.000 de familii, potrivit The Guardian.

Coreea de Nord a celebrat finalizarea lucrărilor la ambiţiosul proiect care poartă semnătura lui Kim Jong-un. Noul oraş, aflat în apropierea muntelui considerat sacru de unde se zice că liderul şi-ar avea rădăcinile, a fost numit de presa locală „epitomul civilizaţiei moderne”. Festivităţile au avut loc luni şi au inclus focuri de artificii, după cum a declarat presa nord-coreeană. În cadrul ceremoniei, Kim Jong-un însuşi a tăiat panglica simbolică, inaugurând astfel oraşul Samjiyon.

Proiectul liderului este văzut ca o „utopie a socialismului”. Oraşul beneficiază de apartamente moderne, hoteluri, un resort de schi, dar şi 380 de spaţii şi instituţii publice, precum şi întreprinderi industriale care vor asigura condiţii de viaţă de o calitate superioară.

Citește și: Kim Jong-un a supravegheat personal testele cu rachete efectuate de Coreea de Nord

Samjiyon ar putea fi casa a 4.000 de familii, fiind una dintre cele mai ambiţioase iniţiative economice ale liderului nord-coreean. Construirea acestuia a fost întârziată din cauza sancţiunilor primite în urma stopării programului nuclear de la Phenian. Republica Democrată Nord-Coreeană a avertizat că acesta ar fi ultimul an în care Statele Unite ar putea să retragă politicile ostile, promiţându-le americanilor un „cadou de Crăciun” în caz contrar.

Întârzierile în finalizarea proiectului i-au determinat pe adepţii regimului Kim Jong-un să mobilizeze forţele de muncă ale brigăzilor de tineri, acţiune aspru judecată de activiştii pentru drepturile omului care au considerat situaţia drept sclavie. Muncitorii nu ar fi primit bani, apă sau alimente în schimbul serviciilor oferite şi ar fi fost obligaţi să lucreze mai mult de 12 ore pe zi timp de 10 ani.

Citește și: (Video) Donald Trump şi Kim Jong-un s-au întâlnit în zona demilitarizată dintre cele două Corei

loading...

Comments are closed.