VIDEO // La baștina Maiei Sandu. Cum văd oamenii din Risipeni „vremurile bune”?

Unii o numesc „Doamna de fier a Republicii Moldova”. Majoritatea însă o critică și o acuză de lipsă de idei și realizări în postura sa de Președinte, atât pentru întreaga țara cât și în satul de baștină.

La data de 24 decembrie 2020, Maia Sandu depunea jurământul și devenea astfel primul Președinte femeie din istoria Republicii Moldova.

De atunci, lidera informală a PAS a efectuat tocmai 16 vizite de lucru peste hotarele țării, dar și mai multe deplasări private. În total, conform datelor oferite de președinție, pentru călătoriile sale, Maia Sandu a cheltuit din bugetul de stat, adică din banii poporului, peste 500 000 de lei.

Chiar dacă putem spune despre Maia Sandu că este un președinte călător, în tot acest timp, dumneaei nu și-a vizitat niciodată satul de baștină, Risipeni, ce se află la doar 140 km de Chișinău. Și pentru că Maia Sandu a uitat de acești oameni, echipa proiectului Radar Politic a mers să-i întrebe pe localnici, cum văd dânșii așa-numitele vremuri bune, dacă au toți pensia minimă de 2000 de lei, precum și compensarea integrală a prețului la medicamente, așa cum promitea Maia Sandu.

Astfel, o bună parte din cei interogați au declarat că nu au observat să se producă careva schimbări, iar majoritatea cetățenilor n-au putut enumera vreun succes al Maiei Sandu în perioada cât se află la cârma țării.

„Ce schimbări? Eu știu, poate și sunt pe undeva dar eu nu le văd”, a menționat o consăteancă a Președintelui.

„Timpurile bune o să vină, dar greu vin că mulți hoți sunt în țara noastră și ca să îi dai jos e foarte greu, dar unul singur nu poate”, a mai menționat un localnic.

„Nu sperăm la nimic bun. Cum a fost, am mai văzut dar ce o să fie, o să mai vedem”, a spus o doamnă.

„Ea scumpește. Din pricina ei se întâmpla așa. Nimic bun n-am auzit să facă, tot mai mult spre rău”, s-au plâns oamenii din Risipeni.

La fel, localnicii au fost întrebați despre ce proiecte a lansat consăteana lor, pentru că Maia Sandu promitea și investiții anuale de 2 miliarde de lei doar pentru satele din țară.

Una din doamnele întrebate a ținut să menționeze că la momentul de față, au fost prelungite câteva proiecte, printre care cel cu iluminare stradală, însă aceasta a uitat să spună că proiectul a fost pornit în 2019, de către Guvernul Filip.

Totodată, aceasta a trecut printre reușitele Maiei Sandu și un acord privind reglementarea construirii apeductelor, însă care a fost semnat în mai 2021, între Guvernul României și Guvernul condus de Aureliu Ciocoi.

„Mai bine mai înainte era, acum e rău”, a mai spus un locuitor al satului Risipeni.

Ce mai cred oamenii din Risipeni despre Președintele Maia Sandu și vremurile bune pornite de PAS, urmăriți în continuare, în materialul realizat de Radar Politic:

De precizat că, Maia Sandu s-a născut la 24 mai 1972, în satul Risipeni, raionul Fălești. Pe 24 decembrie 2020, Sandu a fost învestită în funcția de Președinte al Republicii Moldova, după victoria din 15 noiembrie 2020, când a avut loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

 

Total
0
Shares
 
Total
0
Share