(Video) La doar 12 ani, un elev moldovean a devenit campion al Spaniei la canotaj!

La doar 12 ani, un elev moldovean a devenit campion al Spaniei la canotaj, moldovenii din europa, sport moldova, familia roman spania, 
 

Când a luat pentru prima dată vâslele în mâini – marea, împreună cu valurile ei, a devenit a doua casă pentru el. Vorbim despre un tânăr de 12 ani, originar din Republica Moldova, care în decursul a 4 ani, a reușit să obțină o performanță de excepție, cucerind titlul de campion al Spaniei, scriea ea.md. 

Familia Roman, originară din satul Pașcani, raionul Criuleni s-a mutat cu traiul în Spania din vara anului 2012. De atunci a luat naștere și pasiunea lui Djamili. Mai întâi a mers la piscină, apoi a făcut înot 5 ani, a făcut 3 ani padel în paralel cu înotul, după care făcea totul – înot, padel și canotaj, antrenându-se 7 zile pe săptămână.
 
În scurt timp, Djamili a renunțat la piscină, a înțeles că este îndrăgostit de canotaj și își dorește să transforme acest tip de sport în ceva mai mult decât o pasiune. Astfel, s-au început antrenamentele de canotaj mai serioase.
 
„Merge la canotaj fiindcă îi place nespus de mult. E păcat să ai marea și tot ce-i necesar aproape și să nu faci așa sport”, declară Anastasia Roman, mama lui Djamili.
 
Weekendul trecut, canotorul moldovean a participat la Campionatul spaniol promițător de tineret, unde a reușit să-și întreacă adversarii, obținând medalia de aur. După ce a finisat cursa, Djamili nici nu și-a dat seama că a ajuns primul și că tocmai se învrednicise cu titlul de campion al Spaniei în categoria KS Children’s Man.
 
„La campionat au fost niște emoții de nedescris, multă lume. Nu m-am așteptat la primul loc, deși antrenorii îmi ziceau: „Pregătește-te să obții medalia de învingător!”, spune micul sportivul.
 
El a concurat în categoria KS (caiac special), care este una dintre categoriile de paracanoe (canoe adaptată). Tânărul a reușit această performanță datorită muncii zilnice, alături de antrenorul său, canoe-ului olimpic Augustin Calderon „Keko”, dar și datorită ambiției mari pe care o are.
Total
0
Shares
Total
0
Share