VIDEO // Lider politic: ”Ei au cedat țara atunci când au semnat acel protocol cu rușii de la Gazprom”

Ion Chicu susține opinia președintelui Maia Sandu precum că nu poți vinde o bucată de țară pentru preț mai bun la gaz, doar că după aceea a dezmințit acest lucru de câteva ori. Andrei Spînu a vorbit că nu s-au impus lucruri politice.

Nu cer rușii pământ de la noi, susține fostul premier. Gazprom, cere ca orice companie să reglementăm datoriile pe care le avem acumulate. Malul drept a Nistrului are datorii istorice acumulate în 2011-2015. Ca și orice companie, ei întreabă debitorul – când te achiți? Așa m-au întrebat și pe mine în calitate de prim-ministru, i-au întrebat și pe alții și i-au întrebat și pe actualii.

Ei au cedat însă țara când au semnat acel protocol cu rușii de la Gazprom.

Dar nu mergi la Moscova să semnezi un protocol, absolut inacceptabil pentru țara noastră, căci ei acolo au cedat țara, semnând protocolul cu Gazprom, susține Ion Chicu în cadrul emisiunii Morari.live.

Cum poți să semneze că Guvernul va achita din bani publici datoria Moldovagaz. Așa și au făcut, prin deciziile situației excepționale, au tot luat bani din buget și au plătit rușilor.
Eu aș merge și aș discuta cu Gazprom.

Este un paradox când spui că eu nu discut cu rusul un preț mai mic, pentru că cedez țara, dar continui să achit un preț mai mare. Republica Moldova finanțează Rusia. Dacă până acum plăteam 170 de dolar pentru mia de metri cubi, iar acum plătim peste 1800 de dolari.

Alternativele e tot gaz rusesc, doar că fiind cumpărat de la alții.

Banii de la BERD, acele 300 de milioane, ne vor ajunge exact pentru o lună ca să procurăm gaz, spune Ion Chicu, președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM).

Total
0
Shares
Total
0
Share