VIDEO // Liderii și membrii PSRM au depus flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt

Astăzi, împreună cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, deputați în Parlamentul Republicii Moldova, membri ai PSRM și ai mișcării de tineret ”Garda Tânără”, Igor Dodon a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt cu prilejul comemorării a 517 ani de la trecerea în eternitate a marelui Domnitor.

”Ștefan cel Mare a fost Domnitorul Moldovei între anii 1457 și 1504 și una dintre cele mai remarcabile personalități din istoria statului moldovenesc. A fost un bun diplomat, mare patriot și conducător militar de excepție. De asemenea, a fost un mare apărător și promotor al culturii și religiei noastre creștin-ortodoxe.

Țin să amintesc că, prin decret prezidențial, anul 2018 a fost declarat anul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, iar în legătură cu acest fapt au fost desfășurate mai multe activități patriotice organizate sub patronajul Președintelui Republicii Moldova.

Trebuie să ne mândrim cu istoria noastră, cu faptul că suntem urmașii lui Ștefan cel Mare! Suntem datori să păstrăm patrimoniul lăsat nouă de marele domnitor și să-l transmitem viitoarelor generații”, a declarat Dodon, liderul PSRM, co-președintele Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, candidat la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share