Externe

(Video) Liderii UE au adoptat Declaraţia de la Sibiu: 10 promisiuni față de cetățenii Uniunii Europene!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cei mai puternici oameni din Europa s-au adunat la Sibiu, unde s-a desfășurat summitul informal al Consiliului European. Președinți, premieri și lideri de la Bruxelles au discutat despre cum va funcționa în continuare alianța lor, dupa că Uniunea Europeană va pierde un membru. La final, a fost adoptată Declarația de la Sibiu, document ce conține 10 promisiuni față de cetatenii europeni.

Liderii celor 27 de state care vor forma Uniunea Europeană după plecarea Marii Britanii, alături de președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, președintele Consiliului European, Donald Tusk, și președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și-au făcut, rând pe rând, apariția pe covorul roșu din Piața Mare din Sibiu. În fața camerelor de luat vederi, oficialii au vorbit despre nevoia de mobilizare pentru evoluţia Europei.
 
A urmat o primă sesiune de discuții, pe durata căreia liderii UE au adoptat Declarația de la Sibiu. Un document ce conține 10 promisiuni față de cetățenii europeni. În primul rând, se vorbește de apărare comună, dar, în același timp, liderii europeni se angajează să protejeze „modul de viață european, democrația și statul de drept”. Ulterior, oficialii au ieșit în fața Primăriei din Sibiu pentru tradiționala fotografie de grup.
 
Liderii UE au adoptat joi Declaraţia de la Sibiu în care se angajează să apere o singură Europă, să rămână uniţi, la bine şi la greu, să caute soluţii comune, să protejeze democraţia şi statul de drept, să respecte întotdeauna principiul echităţii şi să-şi protejeze cetăţenii.
loading...

Comments are closed.