Actualitate

VIDEO // Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc solicită SCHIMBARE în structurile de forță din Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Acasă Construim Europa (PACE), în frunte cu Gheorghe Cavcaliuc, este indignat și nemulțumit de atitudinea statului față de colaboratorii structurilor de forță care servesc țara. Membrii PACE își propun să le ofere tot suportul lor. Cu acest scop, PACE a întocmit un demers adresat tuturor structurilor de forță din Republica Moldova, precum MAI, CNA, IGC, MA, IGP, SIS, IGPF, SV, IGSU, ANP, SPPS și altele, îndemnându-i să dea dovadă de patriotism, unitate și implicare pentru depistarea și soluționarea celor mai stringente probleme cu care se confruntă angajații organelor de forță activi sau în rezervă.

Așadar, liderului Partidului Acasă Construim Europa, Gheorghe Cavcaliuc, a organizat în seara zilei de 21 aprilie un LIVE în care s-a consultat public cu persoanele în epoleți, activi sau în rezervă.

„În calitatea mea de conducător al Partidului PACE, precum și a întregii echipe, manifestăm descindere și interes în a ajuta angajații instituțiile de drept deoarece înțelegem importanța aportului fiecăruia la menținerea legalității, echității, ordinii publice și securității în stat”, a menționat Gheorghe Cavcaliuc, într-un LIVE pe pagina sa de Facebook, în care s-a adresat tuturor oamenilor în epoleți, activi sau în rezervă.

Partidul Acasă Construim Europa (PACE) susține că este un partid orientat spre bunăstarea cetățenilor Republicii Moldova indiferent de statut, valoare sau obiective, potrivit liderului PACE, ei au la bază un program bine pus la punct care vine întru suportul, creșterea și bunăstarea fiecărui cetățean al acestei țări.

„Am făcut demersuri la toate instituțiile statului ce țin de aplicarea legii și tot ce înseamnă justiție, pentru a face tot ce nu au făcut politicienii timp de 30 de ani pentru oamenii în epoleți dar i-au folosit doar”, a menționat Cavcaliuc în adresare.

Regretabil este faptul că PACE a primit răspunsuri cu conținut de eschivare și nedorință de a participa la schimbare în sistemul nefuncțional, unde au de suferit angajații structurilor de forță, ciocnindu-se cu probleme și neajunsuri.

„Am constatat faptul că statului nu-i pasă de acești oameni, care cu patriotism și devotament au apărat și continuă să slujească Republica Moldova”.

Gheorghe Cavcaliuc, împreună cu echipa pe care o conduce au elaborat deja o serie de proiecte pentru diferite categorii de persoane, precum:

  1. Pentru tineri,  proiectul „Cardul de studii”.
  2. Pentru familiile cu 3 sau mai mulți copii, proiectul de acordarea indemnizației de 9000 lei lunar.
  3. Pentru persoanele de vârsta a 3-a au creat proiectul „Knijka” pentru recuperarea banilor de pe Cartela de Economii.
  4. Pentru a îmbunătăți semnificativ sistemul medical au propus sistemul E-Sănătate.

„Societatea uneori nu cunoaște greutățile acestei profesii și adevărata ei valoare, din acest considerent noi ne-am propus să ridicăm prestigiul profesiei date prin asigurarea unui alt nivel de condiții de muncă a angajaților, a familiei acestora dar și a veteranilor acestui serviciu”, a declarat președintele PACE.

Acum, cei din PACE sunt la etapa elaborării proiectului legislativ pentru angajații MAI, a structurilor de forță și aplicarea legii. Iar pentru ei părerea conducătorilor de nivel înalt, de nivel mediu dar și a fiecărui angajat contează.

În acest sens PACE a întocmit un studiu de cercetare cu desfășurarea unui sondaj de opinie anonim pentru angajații instituțiilor de drept, pentru elaborarea ulterioară a unui plan de acțiuni suport orientat spre binele fiecărui angajat din sistemul afacerilor interne.

SONDAJUL poate fi accesat AICI.

„Noi, Partidul PACE suntem interesați direct să ajutăm flecare cetățean al acestei țări indiferent de statut, sistem sau rang social”, a mai menționat Gheorghe Cavcaliuc.

Sondajul reflectă totalitatea problemelor și neajunsurilor cu care se ciocnesc angajații structurilor de forță, în rezervă și veteranii.

„Vom analiza subiectele referitoare la activitatea în serviciu cum ar fi pensionarea, vechimea în muncă, motivația, continuarea exercitării serviciului după pensionare, dificultățile în muncă, salariu, riscul profesional. Toate acestea ne vor ajuta să apreciem și soluționăm activitatea angajaților în structurile de forță”.

Este de remarcat faptul că Gheorghe Cavcaliuc, aflându-se în fruntea MAI, a realizat nenumărate proiecte sociale cu scopul susținerii, sensibilizării, implicării și educației, angajaților structurilor de forță. Cum ar fi de exemplu birourile de consiliere psihologică în cadrul IGP .

Birouri care, cu părere de rău, potrivit PACE, „au fost închise și reutilizate sub formă de birouri a unor șefi.”

În acest sens, PACE vine cu un apel către Ministru Afacerilor Interne Pavel Voicu, și solicită atitudine fața de continuitatea acestor birouri.

„PACE este mereu aproape de cetățenii Republicii Moldova”, transmite formațiunea.

loading...

Comments are closed.